TEÁSOK! Meddig kell a zöld teát vízben áztatni, illetve a fekete teát és a sima gyógyteát?
Fekete teát nem szoktam inni.
Gyógyteát ,minden más teát 10-15 percig áztatok,addigra hűl annyira hogy iható legyen
Fekete teát 5percig szoktam van amelyiket tovább is,de én erősen szeretem.A filterekre általában 2-3perc van írva.Lényeg hogy jó sötét színű legyen.
A zöld teát,ha filteres azt is max.3percig kell.
A gyógyteák 15-20perc.
Ízlés dolga...
Én a fekete teát 10-15 másodpercig szoktam csak, hogy ne legyen keserű, mert nem teszek bele semmi édesítőt, a zöld teát max. 1 percig, a gyógyteákat 5-15 percig.
Filteres fekete teakra ra van irva, alt. 2-3 perc. Szerintem az ömleszetettet is igy, hacsak nem mas van a dobozan.
Ömlesztett vagy magad altal szedett gyogynövenyteat elöttem irtak. (Gyökerreszböl keszitett teat 10-15 percig fözni kell, nem aztatni, de ezt az erre vonatkozo helyeken ugyis reszletezik.)
Az en filteres zöld teaimon 5-6 perc van, az erösebb teakon 4. Sztem az ömleszettre is ez vonatkozik.
Feher tea: gyengebb a zöldnel, emiatt legalabb 6 percig aztatnam. Nem emlekszem mar, mi volt a dobozan, mivel azon az egy doboz ota nem vettem, annyira gyengenek erzem.
Gyümölcsteakon 6-8 perc van.
Tul sokaig aztatas csak a csersav tartalma miatt nem jo - ami savasitja a szervezetet es a gyomorsavat felnyomhatja. Fekete teaban sok a csersav, szerintem a gyünmölcsteak jönnek ezutan, a zöld teaban kevesebb, feherben meg kevesebb. (Mivel ezt ugyanabbol a növenyböl nyerik, mint a zöldet, csak elöbb szedik le.)
fúú, köszönöm a válaszokat!
A dobozból mindig kiszedem a filtereket, és egy díszdobozba rakom. Neten meg mindenhol másképp írta. Nem vagyok nagy teás, de ebben az esős időben megkívántam.
Köszönöm még egyszer :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!