Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a székely káposztá...

Hogyan kell a székely káposztát, rakott káposztát elkészíteni, hogy ne okozzon puffadást, esetleg hasmenést?

Figyelt kérdés

Amikor étteremben eszem, vagy ételként megrendelem a székely káposztát, nincs tőle bajom. De ha magamnak készítem akkor hasmarsot kapok tőle, pedig nagyon szeretem.

A savanyú káposztát elkészítés előtt át szoktam mosni, és tovább aprítom. Köménymag és babérlevél megy hozzá, és kb. negyven percig főzöm. Mi lehet a gond?

2020. jún. 3. 11:36
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon valószínű, hogy te az igazi, házi erjesztésű káposztát veszed valahol, ahol még kapni tisztességesen elkészítve és ezért hajt meg, mert az mindenkit meghajt, ha nincs rommá áztatva.

Nagyüzemileg meg veszik a gyors érlelésű, ecettel savanyítottat, így abban nincsenek azok az erjesztő baktériumok, amik a tüneteket okozzák.

2020. jún. 3. 11:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát erre nem is gondoltam. Valóban, a piacon veszem a hordóból. :D
2020. jún. 3. 15:22
 3/5 anonim ***** válasza:
74%

Na látod!:)

50 éve főzök, kevés dolog az, amihez nem konyítok!:)

2020. jún. 3. 15:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Akkor mit tegyek? Mossam meg jobban? Vagy mondjak le a káposztáról? :( Irtózatos hasmenést és csikarást okoz.
2020. jún. 3. 15:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, nehéz ügy!

Próbáld jobban kimosni, hátha ...

Esetleg tarts otthon Dipankrint, amit egy-egy ilyen káposztás kaja előtt bekapsz.

[link]

Végső esetben készítsd el előző nap felaprított és lesózott, nagyon enyhén(!) beecetezett édes káposztából, amit kicsavarsz és ugyanúgy elkészíted, mint ahogy szoktad!

2020. jún. 3. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!