A zselatinos krémtől elázik a piskótám. Miért?
Hát alap, hogy se a krém, se a piskóta ne legyen forró. Én ha töltöm valamivel a piskótát, akkor fojtósabbra sütöm (tömörebbre), de ha pl magában esszük, akkor a nagyon omlósat szoktam.
Lehet, hogy túl folyós lett a krémed, a zselatinnak kell idő, míg megszilárdul. Nem írtad, hogy zselatin lapot vagy zseléfixet, vagy sima étkezési zselatint használtál. Ezek között is van különbség
Kb minden krém elázhatja a tésztát, hiszen folyadék. Ha megkened lekvárral, vagy olvasztott csokival vékonyan, akkor ez nem történik meg.
A piskótát amúgy teljesen ki kell hűteni töltés előtt. A krém gondolom simán hűségen kevert volt, ezzel nem kell várni, keverés után kell a tésztára önteni.
A piskóta kihűlt, valószínűleg a zselatin (Dr. Oetker express zselatin fix) volt még folyósabb. Sajnos a sütibe direktt nem akartam levkárt, csokit vagy pudingot, ezért volt fontos.
Most a fő kérdés: tudom, hogy hagyni kell a zselatint kötni, de a keveréssel nem teszem tönkre? Kevergetés közben érzem, mikor lenne jó. Persze rendes zselatin lap lenne szerintem a nyerő, de nem volt :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!