Sajtkrémleves, de miért csomós?
Készítettem sajtkrémlevest mert volt itthon egy csomó sajtunk. Mozzarella és trappista. Lereszeltem a sajtot és beleraktam a forró főzőlébe, de ahelyett, hogy szép krémesre olvadt volna, összeállt egy nagy sajtmaszattá.
Mit ronthattam el?
Fordítva kell készíteni, a sajtra lassanként adagolni a forró levet. HA a forró lébe teszed a sajtot, az mindig összeáll.
Másrészt meg a trappista nem éppen alkalmas erre, az nem sajt, csak annak csúfolják, ehhez valami normálisabb kellene.
Folytatom....
5-10 dkg gorgonzolából olyan príma levest tudsz csinálni, hogy mind a tíz ujjatokat megnyaljátok utána! :-)
De lehet rokfort, vagy más aromás sajt is... Parmezánból is elég 5deka...
Hmmm... akkor nem minden sajt jó sajtleveshez.
Köszönöm a válaszokat!
Azért nem kell kiönteni, turmixold át, vagy nyomj bele botmixert.
Gondolom a menzákon, vagy a kifőzésekben sem sajtkülönlegességekből készítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!