Miért lett csomós, túró szerű a sajtszósz?
Nem volt romlott egyik hozzávaló sem, nem tudom hol rontottam el.
"Tejszínes sajtszósz receptje:
Hozzávalók:
5 dl főzőtejszín
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint szalonna vagy sonka
2 nagy gerezd fokhagyma
bors
só
majoránna
szerecsendió
Elkészítés:
A sonkát megpirítom egy kis olajon, vagy ha szalonnát használok, akkor olaj nélkül. Ráteszem az összezúzott fokhagymát, és kb. 1 percig pirítom tovább. Utána ráöntöm a főzőtejszínt és a fűszereket ízlés szerint, és megvárom, amíg felforr. Ezután beleszórom a sajtot. Főtt tésztával tálalom. "
Főzés közben a babám miatt le kellett zárnom a gázt, nehogy odaégjen az étel, utána mikor folytatni akartam a főzést, láttam, hogy túrós lett az étel.
Ki lehet valahogy javítani?
Lehet, hogy a tejszín nem volt jó.
Munkahelyen forraltam 10 liter tejet, de valamelyik rossz volt (nem volt semmi jele, hogy rossz lett volna a tej, szag, állag jó volt) és túró lett belőle.
Ez már menthetetlen szerintem.
Én úgy tudom, hogy a tejszínt nem szabad főzni, mert akkor kicsapódik és vaj lesz belőle. (túró az alaudtejból lesz)
Viszont a kicsapódott zsiradék keveredett a többi hozzávalóval ezért elképzelhető, hogy az állaga túró szerű lett.
Szerintem a tejszínt csak fel kellett volna melegítened annyira, hogy a beleszórt sajt elolvadjon benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!