Hogyan készíthetek túró rudit otthon?
Igen!
Íme egy recept:
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál porcukor vagy édesítőpor, fél citrom leve és reszelt héja, kevés tejszín.
A csokimázhoz valók: 1 kis szelet étcsokoládé, 10 dkg vaj, 2 evőkanál cukor vagy édesítőpor, 4 teáskanál kakaó, két-három evőkanál tej.
Elkészítés:
A tojás sárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tehéntúrót, a citrom reszelt héját meg a kicsavart levét. A masszát egy kevés tejszínnel lazítjuk, majd rudakat formálunk belőle. Ezután a hozzávalókból sűrű csokimázat főzünk, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan megforgatjuk benne a túró rudakat. Tálalás előtt jól lehűtjük.
50 dkg túró
40 dkg étcsokoládé
10 dkg porcukor
10 dkg víz
2 dkg zselatin
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
A túrót törd át egy szitán, vagy egyszerűen csak passzírozd át. Keverd össze a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint tedd tálba, öntsd hozzá a vizet, keverd el, és várj addig, amíg megduzzad. Pár pillanatra rakd a mikróba, hogy folyóssá váljon. Alaposan dolgozd össze a túrós keverékkel, akár gépi habverőt is használhatsz. Tedd a hűtőbe legalább fél órára.
A hideg masszából formázz körülbelül tíz centi hosszú, vékony hengereket. A végeket egy kés hátuljával nyomkodd meg, hogy gusztusosabbak legyenek. A jó minőségű csokit olvaszd meg vízgőz felett, majd mártsd bele a rudakat. Csepegtesd le őket, szedd zsírpapírra, és várd meg, amíg megdermednek. Ha vastagabb csokis réteget szeretnél, többször mártsd meg a rudakat, de előtte mindig hűtsd le őket. Utána pakold egy zárható dobozba, és rakd ismét hidegre legalább fél órára.
Aztán zaba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!