Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan készíthetek túró rudit...

Hogyan készíthetek túró rudit otthon?

Figyelt kérdés
2006. nov. 2. 18:47
 1/6 anonim ***** válasza:
94%

Igen!


Íme egy recept:


Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál porcukor vagy édesítőpor, fél citrom leve és reszelt héja, kevés tejszín.

A csokimázhoz valók: 1 kis szelet étcsokoládé, 10 dkg vaj, 2 evőkanál cukor vagy édesítőpor, 4 teáskanál kakaó, két-három evőkanál tej.


Elkészítés:

A tojás sárgáját a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tehéntúrót, a citrom reszelt héját meg a kicsavart levét. A masszát egy kevés tejszínnel lazítjuk, majd rudakat formálunk belőle. Ezután a hozzávalókból sűrű csokimázat főzünk, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan megforgatjuk benne a túró rudakat. Tálalás előtt jól lehűtjük.

2006. nov. 2. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
ezt megcsinálom:)
2010. aug. 2. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim válasza:
100%
elkeszited a turot belemartod a csokimasszaba es kivarod, amig megszilardul, lehul
2011. okt. 22. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Sikerült?
2018. ápr. 8. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
91%
Ezaz András ijjjjjjj!
2020. szept. 16. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

50 dkg túró

40 dkg étcsokoládé

10 dkg porcukor

10 dkg víz

2 dkg zselatin

1 citrom

1 csomag vaníliás cukor


A túrót törd át egy szitán, vagy egyszerűen csak passzírozd át. Keverd össze a reszelt citromhéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint tedd tálba, öntsd hozzá a vizet, keverd el, és várj addig, amíg megduzzad. Pár pillanatra rakd a mikróba, hogy folyóssá váljon. Alaposan dolgozd össze a túrós keverékkel, akár gépi habverőt is használhatsz. Tedd a hűtőbe legalább fél órára.


A hideg masszából formázz körülbelül tíz centi hosszú, vékony hengereket. A végeket egy kés hátuljával nyomkodd meg, hogy gusztusosabbak legyenek. A jó minőségű csokit olvaszd meg vízgőz felett, majd mártsd bele a rudakat. Csepegtesd le őket, szedd zsírpapírra, és várd meg, amíg megdermednek. Ha vastagabb csokis réteget szeretnél, többször mártsd meg a rudakat, de előtte mindig hűtsd le őket. Utána pakold egy zárható dobozba, és rakd ismét hidegre legalább fél órára.


Aztán zaba!

máj. 21. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!