Hogyan készíthetek szaloncukrot otthon?
Néhány recept:
1./ 1 kg (barna)cukor, 3 dl víz, ízesítő anyagok: darált dió, kakaó, mogyoró, marcipánmassza, kókusz, citrom. Bevonáshoz: csokoládés tortabevonó. A cukrot a vízzel főzzük addig, amíg szálasodni nem kezd. Vékony drótból hajlítsunk gyűrűt, mártsuk bele a masszába, és próbáljunk meg buborékot fújni úgy, mintha szappanbuborékot fújnánk. Ha ez sikerül, akkor már megfelelő a cukor állaga. A masszát öntsük vízzel kiöblített porcelántálba, öntsünk a tetejére is egy kis vizet, és tegyük hideg helyre. Amikor már nem meleg, akkor fakanállal keverjük addig, amíg hófehér pép nem lesz belőle. A pépet osszuk annyifelé, ahányféle cukrot szeretnénk készíteni. Keverjük hozzá az ízesítőket. Ezután egy kicsit langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy kocka formákra. Ha szeretjük, vonjuk be csokoládéval.
2./2o dkg kristálycukor, 1o dkg krumplicukor, 1 dl erős feketekávé, 1 dl tej, 1 púpos kiskanál kakaó, 1o dkg margarin kell hozzá. Megforrósítjuk a kávét és a cukrot, a krumplicukrot, a kakaót meg a 8 dkg margarint beletéve addig főzzük, amíg az edény falától el nem válik.
Kivajazott porcelántálra ujjnyi vastagon simítjuk, és megdermedni hagyjuk.
Hidegen, vizes késsel kockákra vágjuk és még egy napig szárítjuk.
Mindkettő egyéni ötletekel javítható, hagyományos csomagolást ígényel.
üdv.: hegedor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!