Csomós palacsinta tészta ellen?
Figyelt kérdés
Én úgy szoktam, hogy az összes lisztet, amit a palacsintába szánok, kikeverem egy kevés tejjel, majd a többi tejet apránként adom hozzá, hogy ne legyen csomós. Ma is így csináltam, viszont utólag vettem észre hogy kevés lesz a tészta, muszáj lenne még lisztet rakni bele. Szitáltam is bele, de csomós lett :( Ötlet? Mit lehet csinálni, ha utólag akarok lisztet rakni bele, de ne legyen csomós?2013. jún. 28. 18:48
2/6 anonim válasza:
Ha nem akarsz robotgépezni, kézi habverővel is kikeverheted. Alapvetően folyékony dolgokat csomómentesre 100x egyszerűbb habverővel keverni, mint fakanállal, próbáld ki más tésztáknál is. De a robotgép is remek megoldás.
Egyébként buborékos ásványvizet vagy sört szoktak bele önteni egy keveset, az nagyon jó a csomósodás ellen. A sör nem vicc, én mindig azzal csinálom, finom vele:)
3/6 anonim válasza:
Ha igy járok, akkor másik tálba teszem a plussz lisztet és a már kikevert palacsintatésztát adom lassan hozzá, azzal keverem ki.
4/6 anonim válasza:
Én sem szórom hozzá a plusz lisztet, mert abból semmi jó nem sül ki, csomókban fog összeállni. egy bögrébe teszem, kis vízzel/tejjel simára keverem és beleszűröm a már habverővel elkevert tésztába.lassan megy át a szűrőn, de kanállal rá lehet segíteni, átnyomni.
5/6 anonim válasza:
Botmixer vagy turmixgép megoldja a problémát.
6/6 anonim válasza:
ásványvizet is teszek bele és sosem lesz csomós!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!