Aki próbálta már 2 napig áztatni a lencsét főzés előtt, mit tapasztalt, mennyire rövidül le a főzési idő, hány percig kellett úgy főzni?
Szerintem te csak csináld úgy, ahogy eddig is és trendiség alapján hozd a döntéseidet - ahogy a cikk írja, aminek a linkjét megadtad - hiszen úgy trendi.
Egyébként mi már sokféleképpen kipróbáltuk (fazékban, kuktában, szódabikarbónával, áztatava, nem áztatva, stb) és a több évtizes tapasztalat is azt mutatja, hogy abszolút nem "megy ki" az íze.
Az internetre bárki feltehet bármit - és fel is tesz (lásd az általad megadott cikk). Ezzel is csak tanúbizonyságot tettél a tájékozatlanságról és arról, hogy honnan származnak a tévinformációid.
Nekem nem szokott szétfőni a lencse és az íze lencseízű.
Ami hamar megfő, az a vöröslencse.
Ahhoz persze tudni kellene szöveget is érteni, hogy megértés szülessen.
Az általad megadott cikkben egyébként 2 módszerről volt szó.
"Erre megoldás, ha felforraljuk a babot, körülbelül 3 percig, ezzel a héj védekezését meggyengítjük, majd így áztatjuk be 2 órára, leöntjük a vizet, majd újabb 2 óra áztatás jön… kinek van erre ideje? Meg ugye ott az ízvesztés problémája is, valamint hiába a raffinóz kiáztatása, még mindig ott a sok rost, ami szintén puffadást okoz."
Ez az eljárás okozhat ízvesztést, csakhogy ez nem az a módszer, amiről én kérdeztem, nem érted? Nem a forralásos módszerről kérdeztem!
Hideg vízben, hűtőbe téve áztatom!
Tényleg ennyire nem vagy képben a módszerekkel.
Egyébként ezt a módszert is próbáltam már, de ez a kérdés nem erre vonatkozik.
Az áztatást néha én csíráztatásban folytatom, vagyis az áztatóvízből kivéve a lencsét lyukacsos fenekű csíratálba átteszem. Ekkor nem sok a két nap. Mondjuk fél nap, maximum egy nap áztatás, utána plusz egy vagy két nap csíráztatás. Egy napnál hosszab áztatást vízzel ellepve nem merek már.
Nagyon hosszúra a csíráztatást sem nyújtom, mert akkor a lencse levedli a héját, és az így különvált héj egy idő múlva megerjed.
Tehát pl. négy napig már nem engedem csírázni, legfeljebb kb. egy-két-három napig.
De ritkán csíráztatok, általában beérem az áztatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!