Mit csináljak a tojással, hogy főzés után a sárgája középen maradjon?
A 2-es válaszoló majdnem eltalálta, annak ellenére, hogy poénnak szánta az írását.
Tudtam és, hogy van erre valami okosság.
Jobban utána járva, mélyen a tojás kémiájába sikerült is találnom egy két hasznos tanácsot.
A tompábbik felét tűvel meg kell szúrni.
Ezt ugyan tudtam, de azt nem, hogy megfelelő mélységben kell megszúrni.
Minél öregebb a tojás, annál mélyebbre kell.Ugyanis nem elég a héjat átszúrni, hanem a hártyát is át kell lyukasztani, ami egy öregebb tojásnál elválik a héjtól.
Ekkor a tojásban levő levegő teljes egészében el tud távozni és nem horpadt tojást kapunk, hanem megtartja eredeti alakját.
És akkor itt jön képbe a 2-es válaszoló "zsenialitása", a főzés elején meg kell mozgatni a tojásokat, hogy a jégzsinór engedjen a "szorításból" és a sárgája valamelyest a tojás közepe felé tudjon elmozdulni.
Mivel a sárga sűrűsége kisebb a fehérnél, így, ha azt el tudnánk érni, hogy a tojás a vízben a csúcsával felfelé álljon, akkor még közelebb lesz a sárga a közepéhez.
Ugye milyen jó lett volna, ha az ember jobban odafigyelt volna az iskolában ?!
:)
"Ugye milyen jó lett volna, ha az ember jobban odafigyelt volna az iskolában ?!"
Erröl még véletlen sem volt szó soha az iskolában, márcsak azért sem, mert az egész eljárás meg magyarázat nem igaz, nem müködik, csak jól hangzik és akinek fogalma sincs a témáról, az esetleg elhiszi.
Úgy látom lyuk ügyben nagy a sötétség.
Ha az ember vesz egy tojásfőzőt, ahhoz adnak egy mérőpoharat, amivel a darabszámnak és a kész állagnak megfelelő vízmennyiséget kell a készülékbe önteni és "véletlenül" megfordítja azt a poharat, akkor ott fog találni egy tűt. Mit gondoltok mire való ?
És még véletlenül sem folyik ki a fehérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!