Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Egyenes tetejű keverttészta...

Egyenes tetejű keverttészta arány illetve technológia?

Figyelt kérdés

Cukrászok, és gyakorlott süti sütők!

Hogy érjem el, hogy egy egyszerű kevert (klasszik bögrés) süti ne vegye fel a csomolungma alakját, mire megsül?

Tehát olyan alapanyag arány , technológiai trükk érdekelne, aminek az eredményeképpen a tepsi szélén is ugyanolyan (legalább megközelítőleg) magasra feljön a tészta.


2020. márc. 3. 18:02
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

A legutóbbi ez volt pl:


2,5 kg liszt, 1,5 kg cukor, 20 tojás, 1 l olaj, 3 l tej, 0,5 kakaópor, 0,1 kg sütőpor.

2020. márc. 3. 18:05
 2/14 A kérdező kommentje:
Ja, és légkeveréses sütő. Szerintem ki kéne kapcsolni a légkeverést. Mit gondoltok?
2020. márc. 3. 18:07
 3/14 anonim ***** válasza:
28%
Te jó ég! Ezt lavórban sütötted? :-DDD
2020. márc. 3. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
5 db 1/1-es gn
2020. márc. 3. 19:16
 6/14 A kérdező kommentje:

Eddig egyik se nyert.

A tepsi jó a sütő jó, gőz nincs.

Kikenve sehol nincs , nem csak oldalt, se papír, se semmi. Nem kell.

Az oldalára felkenni...

ez aránylag folyékony, csináltam már ezt is, lefolyik, a vékony réteg ami ottmarad, az odaszárad, de a tészta pont ugyanúgy viselkedik, a közepe brutálisan felcsúcsosodik.


A 2. linkben inkább piskótáról van szó. Az felvert tészta, formázhatóbb nyersen, ezért lehet egy kis "gödröt" képezni sütés előtt. Egy jó habbal meg lehet csinálni.

A kevert tésztában nincs kemény hab, nem lehet gödröt csinálni bele, fél másodperc alatt visszafolyik.

2020. márc. 3. 19:30
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Amikor elkészül, fordítsd meg, és a púpos teteje lelapul. :)
2020. márc. 3. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:

Az hogy kevert tészta nagyon tág fogalom.


Konkrétan milyen süti az, aminek leírtad a receptjét?

2020. márc. 3. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
gyanús, hogy túl sok a folyadék benne...
2020. márc. 3. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez is egy ötlet... [link]


"Érdemes vigyázni, hogy ne tegyünk túl sokat a tésztába ezekből a lazító anyagokból, mert a sütemény púpos lesz, vagy repedt. A receptek nem véletlenül figyelmeztetnek rá, hogy a lisztbe keverjük őket, ez a lépés is fontos ahhoz, hogy egyenletesen fejthessék ki a hatásukat."

2020. márc. 3. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!