Mit rontok el csirkecomb sütésnél?
Én minigrill sütőben csinálom alufóliában 250 fokon 20 percig, majd kicsomagolom és amikor színt kap, akkor kiveszem.
De van, hogy bedobom az olajba és ott adok neki színt.
5-ös válasszal egyetértek, és én is megkérdezem, mi a fenétől marad nyers, mert amit leírtál, azzal tökéletesen meg szokott sülni, puha és omlós beül a csirkecomb, kívül ropogós. Leírásod szerint mindent jól csinálsz, de szerintem is a sütőddel lehet baj. Ennyi hőkezelés után sütőben nem szabadna, hogy nyers maradjon.
Van egy tippem: esetleg sütőzacskó, ha ketchupos-combot sütsz és ragaszkodsz is a ketchuphoz. Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor előbb kísérletezd ki "sima fűszerkeverékkel", vagy simán besózva, és ha így sem sül meg, akkor a sütőddel (is) baj lehet. Az 180 fok 40 perc, utána 15-20 perc lefedés nélkül készítve jónak kellene, hogy legyen. Nyersnek semmiképp!
Dobd be a combokat egy sütőzacskóba, és állítsd bele egy tepsibe.
Nem kell rá alufólia, nem kell légkeveréses sütő, a leg"butább" öreg gáztűzhely is megteszi. 40perc alatt megpuhul a saját gőzében, aztán fölvágod a zacskó tetejét és 10 percet rápirítasz. Tálalás után eldobod a zacskót, nem kell síkálni a tepsit, egyszerűen kiöblíted és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!