Igaz az, hogy a marha tovább áll el, mint a csirke?
Oké, tudom, hogy egy csomó mindentől függ, pl. hogy melyik állatnak melyik része, hogy van elkészítve, mennyire fiatal vagy idős az állat, stb., de nagy általánosságban kérdezem: igaz ez...?
Sült csirkecomb és valami marháról volt szó amúgy (amiben még csak nem is vagyok hirtelen biztos, hogy az sült vagy főtt... :) - éljen a készen vásárolt étel...), amikor ezt mondta az emberem arra, hogy a csirkét együk előbb, mert a marha tovább eláll. Én meg csak néztem, hogy erről még sosem hallottam. Van alapja...? Általánosságban tényleg tovább áll el a marha, mint a csirke...? Miért?
A fagyasztóm ajtaján a csirke és a marha egy kategóriában van, azaz 9-12 hónapot javasol. Mondjuk nekem ez sem egyértelmű, mert lenne inkább egy konkrét szám, az egyértelműbb lenne, mint ez a tól-ig.
Készételként, alaposan megsütve/főzve sima hűtőben talán 4 napig tartanám, de, ha nem fogy el valami én inkább lefagyasztom és majd máskor előveszem, ha nincs időm frisset főzni.
Amúgy nyersen - általános vélemény szerint- a csirkét kell hamarabb feldolgozni, mert nagyobb eséllyel romlik meg előbb, mint a marhahús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!