Milyen spórolási technikákat ismertek a konyhában?
Egészen kicsi és durván nagy dolgok is szóba jöhetnek.
Mindenkinek van egy trükkje.
Osszuk meg az okosságokat. Lehet főzés közbeni, vagy a mosogatásnál, vagy ami eszetekbe jut. Negatívot most ne osztogass.
Ha valamilyen etelhez krumplit főzök, és főzővizére nincs szükség, abból szoktam egy jó kis levest főzni. A leszürt lébe egy gyufára darabolt sárgarépa, egy szál zöldhagyma, egy aprora vágott burgonya, egy nagy csokor petrezselyem+zeller kerül, ha van kis maradék karalábé karfiol rózsa, zöldpaprika, ha nincs elmaradhat.
Kevés húsos szalonát felszeletelek és ropogósra sütöm, a szalona megy főni a levesbe, a zsiradékon megfuttatok egy fél fej darabolt vöröshagymát, levéve a tűzről szórok rá kevés pirospaprikát, és rászüröm a levesre. Izesiteni sóval borssal izlés szerint.
Amikor már puha a répa rádobok tésztát és készre főzöm. Lehet cérnametélt, friss reszelt tészta, betűtészta. Én nagyon szeretem.
Eltűnt a konyhafőnök ?
Pedig csillogtathatta volna a tudását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!