Milyen spórolási technikákat ismertek a konyhában?
Egészen kicsi és durván nagy dolgok is szóba jöhetnek.
Mindenkinek van egy trükkje.
Osszuk meg az okosságokat. Lehet főzés közbeni, vagy a mosogatásnál, vagy ami eszetekbe jut. Negatívot most ne osztogass.
#9
Szűzanyám ha tudom, hogy láthatóan nem vagy komplett, akkor egy szót nem írok a húslevesről!
Töröltesd a válaszom, ha nem tetszik, ahogy én is törlöm a listámról a kérdésed, hogy ne jelenjen meg, aztán béke van.
Még egy érdekesség, sokan nem tudják:
Ha az edény belsejében vannak apró karcok, barázdák, egyenetlenségek és a vizet néha megkeverjük, vagy megmozdítjuk a fazekat, akkor előbb kezd el forrni a víz, mint egy tükör sima felületű edényben, amit nyugalmi helyzetben hagyunk. Nem nagy a különbség a kettő között , de ez utóbbinál magasabb hőmérsékleten kezd bugyogni.
Ugyan már meg ne ijedj , csak annyi a bajom, hogy pasiból vagyok. :)
Ránk mondják mindig, hogy nem az agyunkkal gondolkodunk. :)
10-es
A káposztával kapcsolatosan, én sosem nyomkodom ki a vizet a káposztából, mint, ahogy sok recept írja, hanem lefedem egy üvegfedővel és lassú tűzön párolom. Mivel több a benne maradó víz ami több gőzt eredményez, ami magasabb hőmérsékletű, így gyorsabb a párolódás, de nem ég le a káposzta. Alig szoktam keverni.
A vége felé lekapom a fedőt és hagyom, hogy a felesleges víz még elpárologjon. Amúgy én is duplát csinálok káposztából.
Kedves Kérdező! Tanár ember lehetsz, abban szinte biztos vagyok.
Konyhafőnökként adtam volna Neked jó tanácsokat, de inkább megtartom magamnak mielőtt belém is belém kötsz.
Nem ennék a húslevesedből, de még a tojásos nokedlidból sem, az biztos!
Maradjon a suszter a kaptafájánál!
(főleg ha idióta)
Tisztelt 16-os konyhafőnök.
Fém és műanyag alkatrészek gyártásával foglalkozom és biztosan nem adnám oda a megrendelőimnek, amit Te gyártanál.
Érdekes mondat ugye ?
Kettőnk közt az a különbség, hogy nekem eszembe sem jutna lehurrogni Téged, mert nem, vagy csak alig értesz a forgácsoláshoz.
Ez a "sosem ennék a Te ételedből" típusú hozzáállás annyira jellemző ebben a topicban, hogy szinte minden napra jut egy. Sokan nagyon el vannak szállva. Nem szoktak panaszkodni a húslevesemre, de én magam is ettem már jobbat a saját húslevesemnél. Viszont ettem már rosszabbat is és ez éppen egy vendéglátó helyen történt. Tojásos nokedlit viszont nem szoktam vendégeknek adni , de a szomszédomat kínáltam már vele, mikor át kellett mennem egy vacak tojásért a nokedlihez, mert az össze tojást beleütöttem , a tésztába meg nem maradt.
Na , Ő el volt ragadtatva a tojásos nokedlitől.
Persze ha Te ezt kóstolatlanul el tudod dönteni, hogy a Tied jobb, akkor ezt nem tudom, hogy milyen jelzővel illessem ?
Majd válassz magadnak valami jópofa jelzőt, de ne az idiótát, mert az már foglalt.
Ja, és én nagyon szívesen eltársalgok veled az elméleti gasztronómiáról.
Ha valami hibát véltél felfedezni korábbi "tudományos" írásomban, úgy nyugodtan dobj egy kesztyűt...
:)))
Mintha ez az oldal nem pont arról szólna, hogy bátran lehet kérdezni, bármilyen témában is!
Ha valaki nem konyhafőnök, attól még főzhet magának, családnak, sőt kérdezzen és válaszolunk. Mint ahogy aki nem fémforgácsoló, de van hozzá kedve, szerszáma, az is kérdezni fog, és majd aki tud, az válaszol. És ez így van jól. Azért vagyunk itt, és nem máshol. :))
Ha már gasztronómiáról esett szó....
Sokszor nézem a TV-ben a sütős-főzős műsorokat.
Némelyikben szakácsok versengenek kisebb nagyobb sikerekkel.
Na most, ha azt nézem, hogy volt olyan aki még a palacsintát is odaégette , vagy egyéb más ételt kezelt rosszul, akkor azt kell mondjam közöttük is vannak bénák szép számmal, ugyanúgy, ahogy a saját szakmámban is.
Akármilyen hívatásról is van szó, ha erre az oldalra tévedsz, vagy azért teszed, hogy tanulj, vagy azért, hogy taníts. mindkettőhöz kell némi alázat. Igaz, kedves konyhafőnök ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!