Milyen bevált konyhai praktikátok van amit a konyhában alkalmaztok?
- sajtok dobozba
- mindent ecettel mosok-törlök át, mert nem kemikália, de leszedi azt a pár foltot, és szeretem az illatát
"Másra bízom a főzést, így minden ehető lesz"
:D
Dettó. Akkor jó, ha nekem már csak melegítenem kell.
Az első a tervezés. Csak azt vásárolj, amire tényleg szükséged van.
A főzésnél a sorrend. Ha nagyon sietek a vízforralóban forralok vizet.
Pörköltnél amíg megpárolódik a hagyma, azalatt össze tudom vágni a húst.
Vízforralás alatt meg tudom pucolni a krumplit.
A maradék pörkölt vagy hasonló húst nyugodtan beleteheted a zöldséglevesbe, és teszel hozzá tejszínt.
Ha marhapörkölt készül, akkor annyi húst vegyél és főzz meg, hogy másnap lehessen gulyásleves. Mielőtt megfő teljesen a hús, kettéosztod.A pörköltbe belekerül a vörösbor, a másik adagba a zöldségek.
A megmaradt krumplipüréből krokettet vagy olajban sült pogácsát is tudsz csinálni.
Rántott csirkemell készülhet tepsiben. Csak a zsemlemorzsa egy része helyett tegyél bele sajtot és minden hússzeletre 1-1 mogyorónyi vajat, kb félóra alatt kész.
"Ha nagyon sietek a vízforralóban forralok vizet."
Ha viszont átalánydíjas a gáz, és azzal is megmelegítheted, akkor inkább eleve ne is vegyél elektromos vízforralót, és így pénzt spórolhatsz - ha meg nagyon sietsz, akkor ne csak bámuld a vizet, amíg felforr, hanem használd ki azt az időt másra: csináld meg a szendvicset, fésülködj meg, keresd meg a buszjegyedet, bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!