Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Gázsütő tippek?

Gázsütő tippek?

Figyelt kérdés

Eddig csak villanyos sütőben sütöttem. Most viszont az élet egy gázos sütővel hozott össze.

Már kiraktam az alját cseréppel. A hozzá való tepsit használtam.

De eddig még semmit nem tudtam benne sütni (sütik), húsok mennek benne, de a sütemények nem.

Mit csináljak? Kezdem elveszíteni a sütés iránti szeretetem.

2019. nov. 3. 19:20
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
Dobd ki a fenébe, anno gázosat hasznaltunk, lecseréltük villanyra a hatunk közepére nem kívánjuk a gázos sütőt
2019. nov. 3. 19:50
 2/5 A kérdező kommentje:
Albérletben vagyok, a tulaj ezt hagyta itt. Jelenleg nincs felesleges 70-80ezrem. :/
2019. nov. 3. 20:08
 3/5 anonim ***** válasza:
75%

Hagyd a francba, vegyél egy ilyet mint én, teljesen jó mindenre.

[link]

2019. nov. 3. 20:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én piskótát úgy sütök gázosban, hogy a legaljára egy tepsi mikor begyújtom és a rácsot pedig a legfelső helyzetbe teszem. Ha elég meleg már a sütő akkor a tészta előtt a lenti tepsibe egy kevés vizet öntök ( ne álljon benne, hanem párologjon el mondjuk 1 percen belül, tehát nem baj, ha nem párolog el egyből, maradhat egy kevés az alján. De óvatosan, nehogy megégesd magad, mert egyből gőzzé válik a víz a forrótepsibe öntve). És így megy a tészta a sütőbe. Habár talán fontosabb, hogy a legfelső helyzetbe legyen rakva a rács.
2019. nov. 4. 10:32
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A rácsot tekerd körbe alufóliával, és valóban rakd a rácsot a sütő közepére!!!, hogy még a tespi is könnyedén elférjen rajta.

Sütő próba: mielőtt elkezded a piskótát összeállítani, kapcsold be, forrósítsd fel, majd amikor a tepsit beraktad, vedd vissza közepes hőfokra.

Nézd meg az órádat, majd 20 perc után nyisd ki először az ajtót.

Óvatosan kicsit kihúzod a tepsit, ujjaid hegyével a tészta tetején zongorázol, ha még olyan papírzörgős hangot ad, egy-két percre visszadugod, ha már nincs ilyen hang, kész!

Amikor kiborítottad, az alján majd látod, ha valahol megégett? = oda kell a sütő aljára cserepet tenni!

2019. nov. 4. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!