Vaj/sütőmargarin helyett pogácsába, süteménybe milyen zsiradék tehető, vagy mivel lehet kiváltani? Tippek, tapasztalatok?
én biztos vajjal sütném, és 20 %-os tejföllel a pogácsát.
ha fogyózok, alapjáraton felejtős a sütemény, de ha mégis, akkor inkább 2 szem igazi pogácsa, mint pocsék müanyag margarin meg eritritol :( :(
pfuuuu :(
Viz ivásra figyelj, mozogj sokat! és este 6 után ne egyél semmit. inkább ez mint a müanyag kaják. sose lesz finom pogácsád, ebéded ilyenektől :( :(
Ha a zsírt vizes, zsírszegény margarinra cseréled, az nem lesz olyan. A vaj pedig még finom is, a margarin egészen más.
Maximum kísérletezhetsz, hogy működik-e a recept kevesebb zsírral, mert azért arra van esély, amúgyis ízlések és pofonok...
De az a legjobb, ha eleve hozzáadott zsírt nem tartalmazó dolgokat sütsz. Ez persze pogácsánál nehéz, de nem látom be, miért kellene pogácsát enni fogyáskor vagy miért ne lehetne kevesebbet vagy ritkán enni belőle. Persze ha neked ez nagyon fontos, azt megértem, én hedonista vagyok, aki 5 éve próbál lefogyni (az elején még ment is, de most már befejezem, azt hiszem, megvan a megoldás, de igen kemény dió vagyok).
Én mostanság piskótát sütök, mert abba nemhogy plusz zsír, de lisztféle se sok kell, főleg tojásból áll. Ezt be tudom illeszteni az étrendembe, de a pogácsáimat nem.
Hmmm viszont vannak könnyedebb pogácsák is, még joghurtosak is, amik bizonyára jóval kevésbé zsírosak, mint a tipikusak... Ez lehet, hogy van, akinek jó, én a töményebből lényegesen kevesebbet tudok enni, mint egy kis lazából, jobban is esne, így nekem a töményebb lenne a megoldás, ha képes lennék csigatempóban fogyasztani. 1-2 szemet nem sütök.
Az eritrit nem olyan rossz ám, édes, ha nem is finom :D A xilit a finom. Persze a pogácsába egyik se kell, én a piskótába sem teszek mindig, bár egy egész pici jót tesz.
6 óra után nem enni, az tök felesleges, esetenként káros. Nincs vele gond, ha valakinek az jó, de szabálynak előírni nagy hiba.
A tisztánlátás végett: jelentős mennyiséget fogytam, tudom mitől jönnek-mennek rám a kilók, a mozgással is tisztában vagyok. Viszont néha napján igenis meg fogok enni low CH liszttel, tönkölyliszttel készült sütit, adott esetben pogácsát, még így is jóval kevesebb CH van abban a pogiban ,amit én sütök, mint a normál háziban, vagy boltiban. A zsírtartalmat csökkenteném és azzal együtt az összes kalóriát.
A tejföl jó ötlet, köszi annak aki írta, legközelebb kipróbálom a sütőmargarin egy részét azzal kiváltani, meglátom milyen lesz. :-)
Ami alacsony kalóriatartalmú zsiradék, abból nem a kalóriát vonják ki, csupán a zsírt vízzel helyettesítik, Egy alacsony kalóriatartalmú margarin 60%-a víz, ezért nem alkalmas sütésre.
Vagy olyan receptet kéne keresned, amihez kevés zsiradékot használnak, vagy tényleg csak nagyon keveset szabad enni az ilyen zsíros tésztákból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!