Lehet valamivel kiváltani az olajat a tortillaban?
Nem lehet.
(#3.! A felsoroltakkal már csak azért is esélytelen kiváltani az étolajat, mert azok is étolajak.
Étkezésre használjuk őket? Igen. Tehát ét-.
Olajok? Mivel növényi eredetűek, igen. A kókuszzsír csak amiatt kapta a zsír nevet olaj helyett, mert szobahőmérsékleten szilárd)
Nem lehet kiváltani, mert kell bele zsiradék.
Zsiradékból tökmindegy, milyet használsz.
Repce, napraforgó, olíva, mogyoró, teljesen mindegy.
Az adott ételben mindegyik hasonlóan viselkedik, táplálkozás tanilag teljesen egyformák, ízre a napraforgó és a repce a legsemlegesebb.
Egyébként ha mellőzni szeretnéd az étolajat, akkor marad az állati eredetű zsiradék.
Sertészsír a legsokoldalúbb. A vaj valamivel egészségesebb, de hamar megég.
Egyébként kíváncsivá tettél, miért szeretnéd mellőzni az étolajat, így hirtelen nem jut eszembe olyan anyagcsere betegség, ami ilyen irányú diétát igényelne.
"napraforgó és repcolajok melegen sajtoltak."
Nem igaz, van belőlük hidegen sajtolt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!