Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha leejtem a termoszt az igaz...

Ha leejtem a termoszt az igaz hogy akkor gyorsabban fog kihűlni benne az ital? (Mert a belseje megreped és ez miatt nem fogja olyan sokáig tartani a hőt már)

Figyelt kérdés
Lehet hülyeség amit írtam, de ezt egy ismerősömtől hallottam. Szerintetek igaz?

#Termosz-hő-meleg-tart-megreped
2019. okt. 18. 22:54
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
"ez miatt " Ez tényleg hülyeség!!!
2019. okt. 18. 23:11
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Széttörik és kuka .
2019. okt. 18. 23:11
 3/7 anonim ***** válasza:
89%
Ahhoz elég nagyot kell esnie hogy a belseje repedjen el, tekintve hogy a két réteg között ott a szigetelés. Amúgy ha elreped utána nem hogy csak nem szigetel annyira, hanem simán beszívja a két réteg közé a folyadékot, aztán idövel penészesedik stb, szóval kuka mindenképp.
2019. okt. 19. 01:11
 4/7 anonim ***** válasza:
84%

Igaz, persze, egy próbát megér!

Én a múltkor pl beletapostam a tv-be, mert úgy hallottam hogy így is lehet ívelt képernyőt csinálni!

És bejött! F-om se fog annyit rákölteni, ha én is meg tudom csinálni...

Monnyuk kicsit füstöl ha bekapcsolom, de akkor is ívelt!

2019. okt. 19. 05:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Mert a belseje megreped"

Nem 'reped' meg! - összeroppan és szilánkosra törik.

A belseje kettősfalú vékony üvegpalack, falai közt vákuum.

Leejtés után összetörik, a lé kifolyik - aztán gyorsabban hűl.

Nem BENNE, hanem ahova folyt.

2019. okt. 19. 06:54
 6/7 anonim ***** válasza:
39%

Amikor én leejtettem egy termoszt, behorpadt a külseje.

Elég rossz hatásfokkal tartja meg a hőt, de azt nem tudom, hogy konkrétan emiatt-e.

2019. okt. 19. 07:55
 7/7 anonim ***** válasza:
87%
Egyértelmű, hogy ha megrepedt, akkor azt tényleg dobd ki. Repedt termosznak sok értelme nincs. Lepattan egy szilánk belülre, amikor forró italt öntesz bele, te meg megiszod? Ha látod, hogy megrepedt, ott nem az a gond, hogy meddig tartja a hőt, hanem az, amit leírtam. Kuka!
2019. okt. 19. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!