Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tudnátok irni néhány olyan...

Tudnátok irni néhány olyan ételt ami nagycsaládi ebédre (10 fő) nem túl megterhelő főzni, nincs benne sok hús és esetleg előre elkészíthető?

Figyelt kérdés

Vannak olyanok a csapatban aki nem eszik hús, van olyan aki csak rántott húst eszik, van aki diétásabb, van aki cupákosabb... Egy családi ebédet (vendégsége hívás) összehozni rémálom amennyit főzni kell. Van esetleg ötlet, hogy egyszerű menüsor?

Végigfőztem szeptemberben névnap miatt 2x, októberben szülinap miatt 2x, novemberben is lesz névnap - val.szeg. akkor is 2x kell - nem igazán szeretnék hatfélét főzni...

2019. okt. 15. 11:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
8%
Csinálj fél kiló csirkebol rántott husit(a "cupákosoknak is élvezhető), saláta a fogyizóknak meg rizs és tádá.
2019. okt. 15. 15:58
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Abba nem megyek bele, hogy miért kell ennyiszer csinálni ezt, de ...

Könyörgöm, főzz már egytálételeket!

Készítesz egy marharagut sütőben, csak össze kell rakni, aztán főzöl ki tésztát hozzá vagy krumplipürét,kész.

Sóletet is erre találták fel, veszel/süss hozzá kalácsot,kész.

Chili con carne szintén.

A felsoroltak közül az utolsó kettőből lehet hús nélkülit is készíteni, ugyanúgy könnyen készül.

Egyébként meg muszáj neked főzni kéthetente minden névnap miatt tíz főre? Én a helyedben ezt reformálnám meg, de nagyon sürgősen.

Aki meg csak rántott húst eszik, az eleve egyen otthon, ne kéthetente vendégségben szolgáltassa ki magát. Ez azért mégsem vallási meggyőződés vagy allergia ...

Lehet vendégeskedni menüsor nélkül is, pláne egy névnapon ... Miért nem lehet összevonni? 3 havonta egy buli, és kész.

Miért nem lehet piknik-alapon?

Miért nem lehet rendelni?

Miért nem lehet zabálás nélkül ünnepelni?

Ne haragudj, de ez nem normális, amennyire kihasználnak.

2019. okt. 16. 10:49
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja, azt most nézem, hogy hányszor kell leművelned ezt a parádét.... te vagy a család csicskája, vagy miért neked kell főzőcskézni az egész rokonságra?? Mondj már nemet, basszus...
2019. okt. 16. 11:05
 14/14 anonim ***** válasza:
77%
Én elmentem egy közeli étterembe, és hoztam kaját. Akik húsosoky nekik volt 2 féle rántott hús, a vegetáriánusoknak meg rántott sajt/gomba/cukkini, köretnek hasáb burgonya. Meg csináltam répasalátát. Igaz 10 főre ez kb. egy 20-as, de inkább az, mint egész nap a konyhában.
2019. okt. 16. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!