Tudnátok adni néhány tippet? A többi lent.
Figyelt kérdés
Most költözünk a párommal, és nyilván szeretnénk valamilyen szinten spórolni (azért nem egetrengető mértékben, de nincs is pénzünk/ nem is szeretnénk költeni ,,luxustermékekre"). Főzni elég jól tudunk mindketten, évek óta, viszont én vegetáriánus vagyok, és kéne pár ötlet, hogy miket tudnék készíteni gyakran, ami viszonylag olcsó, és laktató is, hogy jól be tudjuk osztani a pénzt. -Hozzáteszem friss zöldségre,gyümölcsre évszaktól független soha nem fogjuk sajnálni a pénzünket, itt inkább az az ilyenekre gondoltam, mint pl., hogy kevésbé engedhetjük meg magunknak az ilyesmiket, mint kókuszzsír, chia mag stb. vásárlása... Ötleteket szeretnék meríteni esetleg más vegetáriánusoktól, akiknek viszonylag kevés pénzből kell megoldaniuk az étkezést, esetleg akár egyetemisták, kollégisták stb. Köszönöm. :)2017. dec. 11. 21:08
1/3 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy azért szeretnék tőletek néhány tippet merítenni, mert már kicsit unom a paprikáskrumpli, krumplistészta lecsó-rizs/tészta stb variációkat, gondoltam, esetleg van valami bevált ötletetek vega opciókként. :)
2017. dec. 11. 21:18
2/3 anonim válasza:
A paprikáskrumpli, lecsóstészta azért nem jó, mert nincs megfelő fehérjetartalma.
Egyetek barna rizst is, és vegyetek szóját, szejtánhoz búzasikért. Fehérjetartalma megegyezik a húséval. Bioboltokban mindkettó nagyon olcsón kapható.
A kuszzsír nem olyan drága, és nem fogy belőle sok.
A hüvelyeseket se hanyagoljátok.
Rengeteg vega recept van.
Itt pl. abc sorrendben szedve: [link]
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, nagyon sok babot, csicseriborsót, lencsét fogyasztunk, és a szója is jó ötlet, próbálom kissé gyakrabban is beiktatni. Szerencsére a barnarizst se hagyjuk ki, bàr bevallom, mostanában azt hanyagoltuk, de megpróbáljuk leváltani a fehér rizst rá. :)
2017. dec. 12. 13:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!