Tudnátok mondani néhány konyhai tippet egy nagyon-nagyon kezdő lánynak?
Első éves egyetemista leszek, albérletbe fogok költözni.
Elsősorban a tűzhely kezelésével van bajom: mondjuk ha szeretnék sütni egy kis csirkemellet, mekkora hőfokra állítsam a gáztűzhelyet? Már próbálkoztam korábban is a dologgal, de ha magas hőfokra tettem, a belseje nem sült át, a külseje pedig elégett, ha pedig alacsonyra, akkor sercegni is alig sercegett. :(
De minden egyéb tanácsot szívesen fogadok, mert tényleg nagyon amatőr vagyok! Köszi! :)
A húst először fólia alatt sütjük, hogy puhuljon át. Utána leveszed a fóliát és úgy sütöd.
Hőfok? azt minden recept külön leírja. Csirkemellnek jó a 180 fok. Bár én mindent amit sütni kell, azt általában 180-200 fokon sütöm :D
Alufóliát teszel a tepsire. De az olaj mellé rakjál vizet is, hogy legyen miben párolódnia.
De amúgy van egy olyan oldal, hogy aprosef.hu
Azon az oldalon egyszerű receptek vannak (amit gyerekekkel is el lehet készíteni) és minden lépéshez képet is raknak fel és le írják, hogy mit hogyan :)
Nos, a csirkemellet hirtelen sütjük. Serpenyőbe kicsi zsiradékot teszel, egy evőkanál olaj, vaj stb. Amikor jó forró, a vékonyabb szelet (klopfolt, hosszában kettévágott), befűszerezett csirkemellet ráteszed, kb. 2 perc kell mindkét oldalának, különben kiszárad.
Sütőben nem érdemes csirkemellet sütni, cipőtalp lesz.
Sütőben süthetsz egyéb csirkealkatrészt, a legjobb, ha beteszed egy sütőzacskóba befűszerezve, mellé tehetsz krumplit, répát, hagymát stb. is, beleteszed zacskóstól egy tepsibe, a zacskó tetejét kilyuggatod, és sütöd 180-200 fokon vagy egy órát. Jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!