12 vagyok és meg akarom lepni anyát valami sütivel. Ismertek néhány egyszerű sütireceptet, amit én is meg tudok csimálni?
Sportszelet, görögdinnye süti, kókuszgolyó <- ezek hamar megvannak,es sütni se kell
Brownie,amerikai csokis keksz. Ezek szinten nagyon egyszeruek csak össze kell keverni a hozzávalókat és megsütni.
Muffin, ha van otthon sütőforma és papír hozzá, azt sokféle ízesítéssel meg lehet csinálni, és tök egyszerű.
Ilyenkor meggyszezonban meggyes-tejfölös sütit szoktam sütni, az is egyszerű: 6 tojás, 15 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg olvasztott vaj, 1 nagy pohár tejföl. Először a tojásokat egészben kikeverem robotgéppel a cukorral, aztán bele az összes többi hozzávalót, még pár percig keverem, és kivajazott, lisztezett, magas peremű tepsibe öntöm (sütőpapírral kibélelve még jobb, vagy kerámiatepsiben, ha van.) A tetejére szórom a kimagozott meggyet (legalább 1 kg, minél több, annál jobb), érdemes előtte egy kis lisztben meghempergetni, hogy ne süllyedjen le az egész az aljára. Előmelegített sütőben, 150-160 fokon kb. 30-40 perc alatt megsül, kockákra vágva, esetleg (fahéjas) porcukorral megszórva tálalható. Sütőpor helyett lehet száraz élesztőt is belekeverni, ki hogyan szereti.
Egyébként ez milyen alkalomra készül?
Anyukádnak szülinapja van/lesz, névnap, vagy egyéb ünnepi alkalom? vagy csak úgy?
Ezt is könnyű elkészíteni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!