Kovászos uborkát próbálok csinálni, de kb.2 óránként elfolyik róla annyi víz, hogy a kenyér kilóg, mit csináljak?
Figyelt kérdés
Ilyen gyakran nem tudok ránézni munka mellett. Megpenészedik a kenyér, ha csak naponta 1-2x töltök rá?2019. aug. 29. 15:22
1/15 anonim válasza:
Hol folyik el a víz? Lyukas az edény? Túlságosan teleraktad az üveget? Nem szokott a kovászos uborka ilyeneket csinálni!
2/15 anonim válasza:
"kb.2 óránként elfolyik róla annyi víz, hogy a kenyér kilóg" ?????????
Elmondanád, hogy pontosan hogyan , mibe raktál mit össze?
3/15 anonim válasza:
Hogy miii? Lyukas edényben csinálod? Ezt nem értem.
4/15 A kérdező kommentje:
2 ill. 3 literes üvegbe raktam kis bevagdosott uborkákat, fokhagymást, borsot, kaprot és felforralt sós vizet, a tetejére pedig gézbe csomagolt kenyeret. pont tele van. kistányérral fedtem le. szépen forr, opálos a lé, de ha pár óránként ránézek, kicsit lejjebb megy a vízszint, a felső uborkasor teteje kicsit kilóg, ill. nagy buborékok vannak ott. meg a kenyeret is csak részben lepi el a víz. így inkább ráöntök egy kis forralt vizet. pár óra múlva ugyanazt látom. ez normális?
2019. aug. 29. 15:34
5/15 anonim válasza:
Kicsi az üveg, amibe tetted. A kenyér megduzzad a víz miatt, ezért folyik ki. Most már semmit ne csinálj, nem szabad bolygatni. Tegyél rá egy kistányért, miután a felesleges víz kifolyt belőle. Amikor már végleg megszívta magát a kenyér, akkor nem folyik tovább. Legközelebb keress receptet. Sokkal kevesebb víz kell hozzá, mint hinné az ember. Én is jártam már így még az elején, amikor kezdő háziasszony voltam évekkel ezelőtt, most már rutinból csinálom. Legközelebb menni fog. Most mást nem tudsz csinálni, mint vársz, egy idő után abbahagyja, ha a kenyér eléri a végleges "duzzadást". Jó lesz az.
6/15 A kérdező kommentje:
de már tegnap reggel tettem ki, tehát nem duzzad tovább a kenyér. tényleg ne nyúljak hozzá, nem baj, ha kilóg a kenyér, az a lényeg, hogy átnedvesedett már?
2019. aug. 29. 15:43
7/15 anonim válasza:
Így van. Nem baj, ha kilóg a kenyér. Ami kell a kovászos uborkának, az így is elég. De fedd le valamivel, mert tele megy muslicával.
8/15 anonim válasza:
Még annyi: most olvasom (nem figyeltem eléggé olvasáskor), hogy utánatöltögetsz. Hát a legnagyobb hülyeséget csinálod, mert az összes íz kimegy belőle, pont ezért írtam, hogy már ne nyúlj hozzá. Sima vízzel pótolod?
9/15 anonim válasza:
Ez teljesen természetes! Ez az erjedés folyamata. Így készül a kovászos uborka. Az eltávozott levet, sós forró vízzel pótolni kell, majdnem színültig, akkor amikor látod hogy igényli. Ez kb naponta 2-3 alkalom.
Amúgy de birkák vagytok, hogy azt írtátok hogy biztos lyukas az üveg, mert azt sem tudjátok miként készül egy kovászos uborka.
10/15 anonim válasza:
Előző vagyok, bocsánat javítok! Nem forró vizet, hanem felforralt, de utánna szobahőmérsékletre hűlt sós vizet kell ráönteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!