Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Otthon sült kenyér tésztájába...

Otthon sült kenyér tésztájába miket lehet belegyúrni, hogy kicsit feldobja, változatosabbá tegye?

Figyelt kérdés

Mostanában gyakrabban sütünk idehaza kenyérkét, vagy cipót: cukros vízben instant élsztőt futtatok föl, majd mehet bele a BL55-ös liszt, és só. Ezt meggyúrom, és utána fél óráig még kelesztem. Végül sütőpapírra helyezve tepsibe teszem és a sütőbe megsütöm, amíg elkezd barnulni a teteje. Általában egy fogyazstható, kellemesnek mondható, laza állagú cipót kapok. Vajjal fogyasztható, vagy bármilyen ételhez, amihez kenyér illik. Amikor pizzának sütöttem ki, 1 kanál étolaj is került bele, ekkor olajjal és kevés bazsalikommal kevert sűrített paradicsom került mindössze a tetejére, egyéb nem volt idehaza.


Eddig próbálkoztam már tojást belegyúrni, de az nem lett jó, ki kellett dobni (maradék tojás volt, bundáskenyérről). 1 pohár kefír viszont jobbá teszi a tésztát, akárcsak a tejföl. Tej sem rontja el, hiszen korábban abban futtattuk az élesztőt víz helyett, ámde ezzel spórolunk, ne fogyjon a tejcsi. Főtt krumpli is került már bele, elfogyott úgy is. Gondolom egyéb főtt zöldségekkel is lehetne próbálkozni, pl karfiol esetleg karalábé.


Mivel volna még érdemes próbálkozni, pl arra gondoltam, hogy belegyúrnék egy olyan penészes camembert sajtot, alaposan összetörve és szétnyomkodva.



2019. aug. 13. 19:49
 1/9 anonim ***** válasza:
89%
Olajos magvak: pl tökmag, lenmag, napraforgómag jók bele. Nem adnak neki nagyon jellegzetes ízt, talán a tökmagot kivéve, de mégis feldobják kicsit. Mi volt hogy homoktövist is tettünk bele, de azt nem tudom miért... :D
2019. aug. 13. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a liszteket szoktam keverni: kenyérliszt + graham liszt + tönköly liszt. Esetleg teszek még bele lenmaglisztet + egy kis sikért. De lehet tökmagliszttel, mákliszttel is kísérletezni. Jó dolgokat lehet így kikeverni, ráadásul nem szárad olyan hamar, mint a sima kenyérlisztes kenyér, bár mire kiszáradna úgyis mindig elfogy..

Egy jótanács: semmi szükség cukorra, és az élesztőt sem kell felfuttatni, az max kalácsnál kell, kenyérnél teljesen felesleges. Simán belekeverheted a lisztbe az élesztőport.

2019. aug. 13. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
36%
Mehet bele sárgarépa, zöldborsó, és kukorica is. A tetejére pedig reszelt sajt.
2019. aug. 13. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítod, és belegyúrod a tésztába. Nagyon jó ízt ad a kenyérnek.
2019. aug. 13. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Lenmag, szezámmag, napraforgómag, tökmag, aszalt paradicsom, olivabogyó, pirított hagyma, pirospaprika, rozsliszt, kukoricaliszt, burgonyapehely, pesto akár színnek és íznek, rizsliszt...
2019. aug. 14. 02:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
25%
Csilisbab konzerv.
2019. szept. 3. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
68%

Jézusom!

Elment a kedvem a válaszadástól.

2020. dec. 20. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
nagymamim egyszer - igaz nem szándékosan - belegyúrt egy döglött egeret
2020. dec. 20. 13:50
 9/9 anonim ***** válasza:
70%
7-es! Egyetértek. Szerintem is a kenyér legyen kenyér, max. a magvakat tudom elképzelni benne, de minden más zöldségek csak a tányéron, valami sült mellé köretként. De ízlések különbözők. Aki szereti, ám egye!
2020. dec. 22. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!