Hogy lehet finommá varázsolni a zöldségeket?
Vajba parold es izesitsd
Esetleg valamilyen alapleben is parolhatod
Fűszerekkel.
Lehet venni kifejezetten zöldségekhez való fűszerkeveréket és ha vajon megpároltad és beízesíted, akkor nagyon finom lesz bármilyen zöldség! :)
Elöször is többféle módon lehet elkészíteni a zöldségféléket: nyersen, fözve, párolva, sütve, pirítva - mindegyik esetben más-más íze lesz.
Másodszor füszerekkel nagyon sokat lehet változtatni ugyannak a zöldségnek az ízén.
Harmadszor ne ugyanazokat a zöldségféléket akard minden nap enni, hanem másikakat, más összetételben.
HA ugyanazt a három zöldségfélét akarod enni egy hétig, akkor érthetö, hogy hamar ráunsz, ha csak két hetente kerül ugyanaz elö, akkor egész más lesz a hozzáállásod.
Keress recepteket minél többféle kategóriában, és úgy állíts össze belölük egy hosszabb ideig tartó étrendet, hogy a zöldségek fajtája, kombinációja, füsezrezése, elkészítési módja eltérö legyen, akkor nem lesz unalmas.
4-es: "A fűszerekről csak annyit,hogy azokkal tuti nem a zöldség ízét szereted meg,hanem rákattansz a Na-glutamátra és még jól ki is tolsz az egészségeddel. "
A füszerekben NINCS natrium-glutaminát, azok alapesetben egy növény részeit jelentik általában szárított formában.
NEM füserzkeverékeket említettem, ez egész más dolog.
Emellett a zöldségek íze önmagában egy idö után unlamas lesz, a megfelelö füszerezés a pozitív részét kiemeli és kicsit módosítja!
A nyers zöldséghez: mártogatós.
Párolt zöldséghez: vaj, só, bors, hagyma. Esetleg besamel mártás, sajttal.
Sült zöldséghez: besamel, sajttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!