Mit gondoltok arról, h Jamie Oliver nem szokta meghámozni a zöldségeket (pld. Fokhagyma, répa, krumpli) és héjastól teszi bele a készülő ételbe?
(Ezt nem Jamie Oliver találta ki.)
Valóban sokkal másabb az íze és az állaga is a hámozatlanoknak, valamint állítólag vitamin-, ásványi anyag-, nyomelemtartalma is nagyobb marad, ha így készítik.
Ugyanakkor manapság kalkulálni kell az esetleg felhalmozódó gyomirtó maradványokkal, kemikáliákkal. :/
Mi a krumplit nem szoktuk hámozni, de nagyon alaposan meg kell mosni, súrolni. Néha répával petrezselyemgyökérrel is csináljuk így.
Hájéban sült, főtt krumplit biztosan te is ettél már vagy nem? Ha nem szerintem próbáld ki, nagyon finom! (Olyankor egészben sül a krumpli, nem kell felkockázni.)
Én sem szoktam, három okból:
- ha megmosod, lejön a földes része
- a héja a legtöbb zöldségnek tele van vitaminnal, nagy kár meghámozni
- ha maradnak is rajta kórokozók a mosás után, a főzés/sütés folyamán így is úgy is elpusztul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!