Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért puhul meg a hasábkrumpli?

Miért puhul meg a hasábkrumpli?

Figyelt kérdés
ahogy elkészül megpuhul

2017. febr. 2. 05:32
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Nem elég meleg az olaj és/ agy letakarod
2017. febr. 2. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
79%
Ahogy kiszedted a zsírból/olajból, ne takard le! Ha melegen akarod tartani, meleg sütőbe tedd, de beborítás nélkül.
2017. febr. 2. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
65%
Mostanában én is ezt tapasztalom! Régen ilyen nem volt! Túl sok a nedvesség a krumpliban. Már onnan indul, hogy sülni sem akar! Meg az olajok sem olyanok már mint mondjuk 5 éve. A gáz fűtőértéke is lényegesen rosszabb! (ezt szakamberek cáfolják de ha egyszer most 2x annyi ideig tart míg felforr egy lábos víz, nekem bizonygathatnak). Egyszóval minden szarabb mint régen! Csalnak a krumplival, a gázzal, az olajjal...
2017. febr. 2. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
92%

Nekem még soha nem volt gondom vele. Esetleg figyelj arra, hogy sütni való krumplit vegyél (nem mind alkalmas rá), és sütés előtt feldarabolva áztasd be 10-15 percre vízbe, majd mosd át és töröld teljesen szárazra. Így kiázik a keményítő (egy része) és ropogósabb lesz.

És persze amit írtak: nem szabad letakarni.

2017. febr. 2. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Megsózod sütés előtt?Mert akkor megpuhul.Sütés utan kell sózni.
2017. febr. 2. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
86%

Sütés előtt töröld szárazra, és mikrózd egy tálon szétterítve 6-8 percig maxon.

Így nem hűl le a forró zsiradék, amikor beleteszed, finom ropogós, piros lesz kívül, belül meg szinte krémesen puha.

Papírtörlőre szedd, hogy felvegye a felesleges zsiradékot, és azonnal tálald, sózni csak a tányéron.

2017. febr. 2. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 aperitif ***** válasza:
100%

Régen nekem sem volt problémám a krumpli sütéssel, meghámoztam, földaraboltam, megsütöttem, ropogós lett.

Ma, ha jó, ropogós krumplit akarok enni, akkor rá kell készülni, elősütni, vagy előfőzni, kihűteni, újrasütni. Én sem értem.

2017. febr. 2. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
C típusú burgonyát használtok? mert az jó sütéshez, az A és B nem alkalmas rá
2017. febr. 2. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 aperitif ***** válasza:
Használnék én C típusú burgonyát, ha tudnám, hogy melyek azok.
2017. febr. 4. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Elvileg idén már kötelező lenne feltüntetni, hogy milyen típusú krumplit árulnak.Persze nagyon ritkán találkozni ilyennel, de tényleg a C típusú a sütnivaló fajta, de ránézésre én sem tudom megállapítani, mert van sárga és piros fajta mindegyikből.
2017. febr. 4. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!