Igaz ha babot vagy lencset fozok ne tegyek a fozo vizbe sot mert csak nehezebben puhul meg?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 30. 12:21
1/7 anonim válasza:
Giorgio Locatelli mesterszakács legalábbis azt mondta, hogy nehezebben puhul a lencse :)
Nálunk meg ugye, a sós lében való főzés a szokás.
Így-úgy, de előbb-utóbb megpuhul :)
2/7 anonim válasza:
nem igaz, nyugodtan sózhatod.nincs különbség
3/7 anonim válasza:
Ezeket aztatni szoktak pl., tehat lehet mar a fozest elozoen beaztatni, lehet elozo este, vagy csak a fozest megelozo fel, vagy egyorara aztatod be, igy gyorsabban megpuhul, en nem vettem eszre, hogy a so kemenyitene, mindig igy keszitem el, es sozom is.
4/7 anonim válasza:
Gondolj bele, hogy a sonkalé is sós, amiből isteni bab, vagy lencse leves /főzelék / készíthető.
5/7 anonim válasza:
Só nélkül semmivel sem fö gyorsabban, viszont utána akármit csinálsz, nem lesz jó ize, sótlan marad és az egész ételt elrontottad.
6/7 anonim válasza:
Úgy tudom a sóról, sózásról, mint praktikáról annyi igaz, hogy ha felteszel főni valamit , amíg nem forr, ne tegyél bele sót, mert akkor később kezd forrni.
7/7 anonim válasza:
Amikor a Locatellivel készült beszélgetést hallgattam, lencsekrémlevest főzött. Ebben az esetben mondjuk, elképzelhető az utólagos vagy félidőben történő sózás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!