Baj, ha nem a saját (áztatós) levében teszem fel főni a lencsét? (Főzeléknek)
Tegnap este elfelejtettem átmosni, és rögtön csak beáztattam. Viszont a recept azt írja, hogy saját levében főzzünk (amiben 1 éjjel ázott), viszont az elég piszkosnak tűnik az átmosás hiánya miatt.
Ha új, tiszta vízzel teszem fel, akkor már nem lesz olyan jó?
Én sosem a saját áztatott lével teszem oda,mert nem tudom miért de ha úgy főzőm a lencsét akkor felpuffaszt.(és kisebbfajta biológiai fegyver használója leszek)
Így mindig tiszta sima vízzel főzöm a lencsét.
Persze, hogy jó lesz. Szerintem felesleges a lencsét áztatni, megfő az hamar.
Én is csak átmosom, aztán mehet a fazékba.
Anyukám sem szokta áztatni. Csak kiválogatja, megmossa és felteszi főzni. A babot sem áztatós levében tesszük oda főzni. Hiába szoktuk megmosni és utána beáztatni, nekünk valahogy természetesebb, ha leöntjük róla a vizet és tiszta vízbe tesszük fel főzni.
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!