Áztatom a lencsét. De meddig is?
gyorsabban megfő valóban, ha előtte beáztatod
én már előző este vízbe szoktam tenni
Köszi mindenkinek!
A helyzet, hogy rántás nélkül akarom megcsinálni. Van hagymám. Egyik recept írja, hogy hagymát kell kis olajon párolni, és arra tenni a lencsét. A másik, hogy egyszerűen megfőzni és ízesíteni a hagymával. Most akkor mi is van? Hogyan ízesítsem? Csak beletegyem?
(Totál nem értek hozzá, remélem segítetek. :S)
Köszi!
Mit akarsz csinálni a lencséből,attól függ.Én ha levest csinálok,előtte nem áztatom be,mert csúnyán szétfőne.
Csinálok rántást,felöntöm vízzel,bele a lencse,a zöldségek.Miután mind megpuhult,csipetkét szaggatok bele.Én csak delikáttal,babérlevéllel ,pirospaprikával fűszerezem.Tökéletes!
Ha köret lesz a lencséből,ahoz csak annyit fűznék,hogy lassan ,kevés vízben párold puhár a lencsét,ilyen esetben jobb,ha előre be van áztatva.
Ismét ment a pont mindenkinek, köszönöm!
Az a helyzet, hogy nem tudom, mit csinálok. :S A lényeg, hogy lencsét! Megnéztem 3-4 receptet, és így áll össze egy sokadik, amiből remélem, kaja lesz.
Ezt tettem eddig:
-1 fej vöröshagymát meg 1 gerezd fokhagymát apróra vágtam
-Tettem egy kis olajat egy edénybe, hogy megdinsztelem (nem tudom, mi az :S)
-Az olaj azonnal elkezdett forrni meg pattogni, így ijedtemben egyből beletettem a hagymát
-Rátetem a fedőt, és magára hagytam. Mire visszamentem láttam, hogy nem ég a gáz :S
-Ismét meggyújtottam, és a hagyma rövidesen "égni" kezdett. Ijedtemben rátettem a lencsét
-Összekevertem, és öntöttem rá vizet. Felforraltam, majd visszavettem minimumra, és most várok kb. 30 percet, hogy megfőljön
-Tettem bele egy babérlevelet is :)
Na ezt csináltam, és ennek az eredményét szándékozom megenni. Esetleg a fejleményekről majd írok.. :)
Köszönöm mégegyszer a segítségeteket!
Mi lett a lencsével?
Ha legközelebb főzöl, a tálalásnál kis mustárt tegyél hozzá a tányérodon. Nagyon illik hozzá.
Szia,
köszi az érdeklődést! :) Éppen most fejeztem be a kajálás(á)t; és a nagy sikerre való tekintettel ma a másik 25 dekát is elkészítem belőle! :) A babérlevélen (és hagymákon) kívül nem tettem bele ízesítőt, így a mustáros ötletedet nagyon köszönöm, mindenképpen megpróbálom. (Bár talán még így is finomnak mondható.)
Mivel a lencsének és a kétféle hagymának a GI-je (glikémiás index, azaz a szénhidrát felszívódási sebessége) az alacsony tartományban van, brilliáns ételt sikerült készíteni! Ezután rendszeresen napirenden (étlapon) lesz, az biztos!
Köszi mégegyszer mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!