Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Áztatom a lencsét. De meddig is?

Áztatom a lencsét. De meddig is?

Figyelt kérdés
Lencsét áztatok, kb. 6. órája. Miért jön fel 1-2 a tetejére? Meddig kell még áztatni?
2010. júl. 4. 18:03
 1/10 anonim ***** válasza:
65%
Ennyi idő már elég szerintem.Amik feljönnek, én ki szoktam dobni.
2010. júl. 4. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
37%
A lencsét NEM kell áztatni egyáltalán. Jól meg kell mosni, majd az első levét leönteni/abban van a gáz /szépen mondva/. Utána főzd, nem tudom mi lesz belőle. Ha megirod, akkor azt is megirom, hogy hogy fűszerezd esetleg.
2010. júl. 4. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
92%

gyorsabban megfő valóban, ha előtte beáztatod

én már előző este vízbe szoktam tenni

2010. júl. 4. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

A helyzet, hogy rántás nélkül akarom megcsinálni. Van hagymám. Egyik recept írja, hogy hagymát kell kis olajon párolni, és arra tenni a lencsét. A másik, hogy egyszerűen megfőzni és ízesíteni a hagymával. Most akkor mi is van? Hogyan ízesítsem? Csak beletegyem?

(Totál nem értek hozzá, remélem segítetek. :S)

Köszi!

2010. júl. 4. 18:48
 5/10 anonim ***** válasza:
segítene, ha leírnád, milyen ételt szeretnél készíteni? :)
2010. júl. 4. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Mit akarsz csinálni a lencséből,attól függ.Én ha levest csinálok,előtte nem áztatom be,mert csúnyán szétfőne.

Csinálok rántást,felöntöm vízzel,bele a lencse,a zöldségek.Miután mind megpuhult,csipetkét szaggatok bele.Én csak delikáttal,babérlevéllel ,pirospaprikával fűszerezem.Tökéletes!

Ha köret lesz a lencséből,ahoz csak annyit fűznék,hogy lassan ,kevés vízben párold puhár a lencsét,ilyen esetben jobb,ha előre be van áztatva.

2010. júl. 4. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Ismét ment a pont mindenkinek, köszönöm!

Az a helyzet, hogy nem tudom, mit csinálok. :S A lényeg, hogy lencsét! Megnéztem 3-4 receptet, és így áll össze egy sokadik, amiből remélem, kaja lesz.

Ezt tettem eddig:

-1 fej vöröshagymát meg 1 gerezd fokhagymát apróra vágtam

-Tettem egy kis olajat egy edénybe, hogy megdinsztelem (nem tudom, mi az :S)

-Az olaj azonnal elkezdett forrni meg pattogni, így ijedtemben egyből beletettem a hagymát

-Rátetem a fedőt, és magára hagytam. Mire visszamentem láttam, hogy nem ég a gáz :S

-Ismét meggyújtottam, és a hagyma rövidesen "égni" kezdett. Ijedtemben rátettem a lencsét

-Összekevertem, és öntöttem rá vizet. Felforraltam, majd visszavettem minimumra, és most várok kb. 30 percet, hogy megfőljön

-Tettem bele egy babérlevelet is :)


Na ezt csináltam, és ennek az eredményét szándékozom megenni. Esetleg a fejleményekről majd írok.. :)


Köszönöm mégegyszer a segítségeteket!

2010. júl. 4. 21:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Dinsztelni:óvatosan megpirítani,fonnyasztani kissé a meleg olajon.Ez csak 1-2 percig tart,nem szabad otthagyni ilyenkor!Kevergetni kell dinsztelés közben.Aztán,ha megfonnyadt a hagyma,akkor hozzá lehet tenni a lencsét,a fűszereket.A lencséhez illik a babér,egy kis delikát is mehet és a füstölt ízek,meg a petrezselyemzöld.Tehetsz a párolt lencsébe apróra vágott sonkát vagy kolbász ill.virsli szeletkéket.Dinztelés után jön a párolás:Felöntöd a lencsét annyi vízzel,amennyi éppencsak ellepi és puhára főzöd,de nagyon figyelni kell,mert a víz hamar elfő és akkor odaég.Pótold a vizet,addig amig meg nem puhul a lencse.
2010. júl. 4. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi lett a lencsével?

Ha legközelebb főzöl, a tálalásnál kis mustárt tegyél hozzá a tányérodon. Nagyon illik hozzá.

2010. júl. 5. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Szia,


köszi az érdeklődést! :) Éppen most fejeztem be a kajálás(á)t; és a nagy sikerre való tekintettel ma a másik 25 dekát is elkészítem belőle! :) A babérlevélen (és hagymákon) kívül nem tettem bele ízesítőt, így a mustáros ötletedet nagyon köszönöm, mindenképpen megpróbálom. (Bár talán még így is finomnak mondható.)

Mivel a lencsének és a kétféle hagymának a GI-je (glikémiás index, azaz a szénhidrát felszívódási sebessége) az alacsony tartományban van, brilliáns ételt sikerült készíteni! Ezután rendszeresen napirenden (étlapon) lesz, az biztos!

Köszi mégegyszer mindenkinek!

2010. júl. 6. 08:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!