Rösti sütése? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Az igazi rösti (nyers krumpli füszerezve és sütve) sötésével van bajom, nem tudom, hogy csináljam, hogy ropogósra süljön, de ne égjen meg, és hogy lehet megfordítani anélkül, hogy szétesne?
Igazánból nagyon szereten, de nem tudom rendesen elkészíteni.
Rengetegszer próbálkoztam, több-kevesebb olajjal, forróbb-kevésbé forró olajjal, hamar fordítani- várni, mire sültebb, de eddig nem jártam sikerrel.
A legtöbb esetben túl olajos, vagy nyers vagy égett, de minden esetben darabokra tördelödött valami lett az eredmény.
Ha valaki tudna konkrét tippeket adni, nagyon megköszönném, mert már teljesen kétségbe vagyok esve emiatt.
Reszelt krumpli
Tojás
Liszt.
Ez kell hozzá, a liszt mennyiségétől függ hogy szétesik vagy sem.
De ha jól tudom a rösztit, főtt reszelt krumplival csinálják.
A nyers krumplis verzió a tócsni. A rösztiben főtt krumpli van.
Én bő olajban sütöm, mint a rántott dolgokat. Igaz, az enyémek kis gombócok, nem olyan lepénykék, mint a strandon pl. Utóbbi szerintem csak sütőlapon az igazi.
Amúgy próbálj bele tojást is tenni, sőt, olyan receptet is olvastam, amiben tejföl volt, hátha az egy kicsit összetartja. Illetve használj akkora sütőlapátot, vagy akár vedd igénybe kistányér segítségét is, hogy egyben fordíthasd meg, ne is adj esélyt a töredezésre.
Köszi a válaszokat, megpróbálok hasznosítani belölük, amit tudok.
Engem kifejezetten csak az a változat érdekel, amiben csak nyers krumpli van, liszt és tojás nélkül. Errefelé ezt nevezik svájci röstinek, de nem is a neve fontos. (Glutén és tojásérzékenység miatt)
Találtam receptet svájci röszti néven, de ez főtt krumpliból van, ahogy írtuk. Nem lehet, hogy te tudod rosszul, hogy nyersnek kéne lennie? :)
(De amúgy még ebben is a tányéros módszert használja átforgatásra, amit írtam, hogy ne essen darabokra.)
Köszi a segítö válaszokat.
Több receptet néztem meg (mind német/svájci oldalakon és németül), ott a nyers, durvára reszelt krumplit sózzák, füszerezik, kis idö múlva kínyomkodják és forró serpenyöbe, zsiradékba kis kupacokat tesznek, elsímítják laposra és ha az alsó fele megsült, akkor átfordítják és a másik felét is megsütik. A krumpliban lévö keményítünek kellene összeragasztania az egészet.
Ez elvben jó is, csak a gyakorlatban egyrészt nem tudom, mikor sült meg az alsó fele - ha emelgetem, szétesik -, másrészt a legtöbbször nem sül, hanem elázik az egész.
Ja, és még azt elfelejtettem, hoyg a fött krumplis variációt ismerem meg az müködik is, csak ezzel van gondom.
Tulajdonképpen azért lenne jó ezt is kitalálni, mert gyorsabb, nem kell elötte krumplit fözni, kihüteni és utána reszelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!