Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért szoktak az emberek csak...

Miért szoktak az emberek csak a pohár aljára önteni az üvegekből? (bor, whisky stb)

Figyelt kérdés
Mindig csak egy picit az aljára, de nem értem miért. Ez ad nekik élményt vagy mi?

2017. aug. 6. 17:07
1 2
 1/19 anonim válasza:
96%
Azért, mert a tetejére nem tudnak.
2017. aug. 6. 17:23
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert ezeknek az italoknak csak egy része az íz, legalább ugyanennyire fontos tényezője az illata.

Az illatok, aromát szimatolását pedig elősegíti az öblös pohár, ami meg tud telni a párolgó itallal.

2017. aug. 6. 17:24
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Megadják a módját. Rövidekből csak az alkeszitalokat szokták csurig tölteni decispohárba, de ott nem is az íz számít, csak ne kelljen annyit tölteni két ivás közben.

Ha viszont a cél a jó minőségű ital mérsékelt élvezete lerészegedés nélkül, akkor az ember annyit tölt ki magának, amennyit meg is iszik rövid időn belül, hogy ne érintkezzen olyan sokat levegővel, ne párologjon gyorsan, ami az ízét is elrontja.

2017. aug. 6. 17:28
 4/19 anonim ***** válasza:
19%

Afféle placebó hatás, ha "csak" ennyit töltenek, úgy vélik, attól nem rúgnak majd be.

Annyitól tényleg nem, csak hát isznak mindenki egészségére egy ilyet, és ez halmozódik szép lassan.

2017. aug. 6. 18:38
 5/19 anonim ***** válasza:
87%
#4 nézz utána a placebo hatás jelentésének
2017. aug. 6. 18:40
 6/19 anonim ***** válasza:
6%

A "placebo hatás" egy kifejezés, önámítást jelent.

Amikor valaki töri a fejét, akkor nem kalapáccsal üti, hanem gondolkozik...

2017. aug. 6. 18:44
 7/19 Mojjo ***** válasza:
96%

@6: nem azt jelenti. Mivel látom, gondod van a kifejezés értelmezésével, segítek:

[link]

és

[link]

Érdemes átolvasnod, mert ha élőben, ismerősök előtt adod elő ezt a hülyeséget véletlenül, akkor sokkal cikibb lesz.

2017. aug. 6. 21:38
 8/19 anonim ***** válasza:
1%

Érdekes, én eddig könyvekben is az önáltatásra, önámításra láttam hogy használják a "placebo hatás" kifejezést, de biztos Stephen King a hülye.

A mínuszt visszakaptad.

2017. aug. 6. 22:05
 9/19 Mojjo ***** válasza:
88%

@8: Stephen King simán elképzelhető, hogy tévesen használja a kifejezést. Adtam két linket, adhatok még párat. És ne hidd, hogy neten találkoztam a kifejezéssel először. Véletlenül részt vehettem olyan kutatásvan, ahol placebokontrollált kettősvak kísérlet eredményeit kellett értékelni. Hidd el, tudom, mi a placebo. A tanult szakmámba vág :)

Az, hogy egyes írók teljesen tévesen használnak fogalmakat, pedig nem új.

Amúgy szerintem három éve biztos itt vagyok a GYK-n. Ez idő alatt egy kezemen meg tudom számolni, hány piros kezet osztottam ki. Szóval ha mennek lefelé a százalékaid, ne rám nézz. Csakekességképp, ha már...

2017. aug. 6. 22:22
 10/19 Mojjo ***** válasza:
91%
* érdekességképp
2017. aug. 6. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!