Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hidegtál? (Kérdésed túl...

Hidegtál? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

Édesapám születésnapjára szeretnék hidegtálakat készíteni. Húsz évesen bár szoktam főzni, soha nem készítettem még sonkatekercset, töltött tojást...

Az interneten rengeteg recept van, ezért nem tudok dönteni. Tudtok valamilyen pénztárcakímélő, de nagyon finom, receptet?

Ehhez hasonló, egyszerű fasírtgolyókat szeretnék készíteni. 60 dkg húsból készített hány főre elég, ha fejenként 3-4 diónyi nagyságút számolok? Szikkadt kenyérnek/ zsömlének kell lenni?

[link]

Nem sokkal rosszabb a mirelit francia saláta keverékből elkészített saláta?

(Különleges, elérhetetlen hozzávalókért nem szeretnék bemenni a belvárosba.)

Kb. 10 főre számítunk.

Köszönöm szépen a segítséget! :)


2011. júl. 25. 08:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Nyár van, ne használj mirelit zöldséget franciasalátához.60 deka húsból kevés lesz 10 főre a fasírozott.Készíthetsz kaszinótojást is.Sonkatekercset legegyszerűbbet úgy, hogy egy vékony csík sajtot beletekersz egy szelet gépsonkába.
2011. júl. 25. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Inkább mexikói zöldségkeverékből készítsd a salátát,mert a franciában krumpli is van,ami szétlöttyed teljesen.A mexikói csak a kukoricában különbözik tőle,és finomabb,ropogósabb marad.Sonkatekercs nagyon finom,ha sonkába tormával kikevert túrót töltesz,még pedig úgy,hogy a sonkát simán kanállal megtöltöd,föltekered,a két végéhez pedig,neylonzacskóba töltöd a maradék túrót,kivágod a sarkát,és úgy nyomod ki a túrót,kicsit tekered a kezed ahogy nyomod,így nagyon mutatós lesz a túró,nagy sikered lesz vele,mindenkinek nagyon fog tetszeni.A 60 deka husi kevés lesz fasírthoz,legalább 1 kiló kellene,ne azt lássa 10 személy,hogy alig van,nem mernek majd venni belőle.Tehetsz még a fasírtgolyókra kis kockákra vágott sajtot,piros paprikát,csemege ubit,fogpiszkálóval összefogod,és kész is.Töltött tojás sárgáka mustárral kikeverve nagyon finom,visszatöltve a tojásba,majd egész fekete borsból szemeket,répacsíkból szájat csinálsz a tojásnak,megint mindenki el lesz ájulva.Sok sikert!
2011. júl. 25. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, sokkal egyszerűbb ez az ételt, mint gondoltam.

Még egy kérdés, hogyan tudom megfőzni úgy a tojásokat, hogy a sárgája a közepén legyen? Van erre valamilyen praktika?

2011. júl. 25. 10:04
 4/4 anonim ***** válasza:

keress rá a receptgyár.hu-n a tavaszi tojástekercsre.

tojáslepény sonkával és krémmel töltve, nagyon finom és látványos hidegtálra való. nagyon egyszerű.

üdv.

2011. júl. 25. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!