Miért olyan fura ízű a tehéntej?
Pár éve a szüleim egy időben nem boltokból, hanem a helyi tejestől vettek tehéntejet, mindig vittek magukkal egy kiürült, 2 l-es ásványvizes flakont és abba kérték. Úgy frissen amúgy még finom is volt, csak ugye úgy elvileg nem valami biztonságos a fogyasztása, ezért itthon mindig felforralták és miután kihűlt, visszaöntötték a flakonba. Viszont forralás után szörnyű íze volt, olyan műanyaghoz hasonló szaga, ill. íze lett, amit azért nem értek, mert mint írtam, megvárták, amíg kihűl a felforralt tej és csak azután öntötték vissza az ásványvizes flakonba, szóval nem hiszem, hogy a flakon "oldódott bele" vagy ilyesmi. De amúgy hiába mondtam nekik, hogy szerintem fura íze van, azt mondták, ők nem érzik.
Van itt valaki, aki tejestől szokott tejet vásárolni és ő is érzi a forralt tejen azt a fura ízt? Hogy lehetne kiküszöbölni?
Én se szeretem a tehéntej ér,főleg a forralt tehén tejet meg amikor a teteje megbőrödödik,számomra Undi.
A bolti tejet szeretem ,az kellemes mogyoró ízű és nem olyan zsiros
Köszi a válaszokat, utolsó, én amúgy jobban szeretem a zsírosabb tejtermékek ízét, állagát, ezért is akartam a tejestől venni tejet, csak eszembe jutottak ezek a szörnyű emlékek :D Ill. az én szüleim is rajta hagyták a "bőrt", ami megint nem volt valami kellemes..
De majd lehet, veszek valamikor a közeljövőben ilyen "rendes tejet", csak ezúttal üveg edénybe töltöm, remélem, úgy nem lesz olyan hülye íze forralás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!