Miért olyan fura ízű a tehéntej?
Pár éve a szüleim egy időben nem boltokból, hanem a helyi tejestől vettek tehéntejet, mindig vittek magukkal egy kiürült, 2 l-es ásványvizes flakont és abba kérték. Úgy frissen amúgy még finom is volt, csak ugye úgy elvileg nem valami biztonságos a fogyasztása, ezért itthon mindig felforralták és miután kihűlt, visszaöntötték a flakonba. Viszont forralás után szörnyű íze volt, olyan műanyaghoz hasonló szaga, ill. íze lett, amit azért nem értek, mert mint írtam, megvárták, amíg kihűl a felforralt tej és csak azután öntötték vissza az ásványvizes flakonba, szóval nem hiszem, hogy a flakon "oldódott bele" vagy ilyesmi. De amúgy hiába mondtam nekik, hogy szerintem fura íze van, azt mondták, ők nem érzik.
Van itt valaki, aki tejestől szokott tejet vásárolni és ő is érzi a forralt tejen azt a fura ízt? Hogy lehetne kiküszöbölni?
Nem fura az, épp hogy az a normális.
A boltinak van mű íze, aminek nem sok köze van a tejhez.
De te azt szoktad meg, szerinted az a tej.
Sokak szerint meg nem. :)
Mi nem is forraltuk, ezt mindenki tapasztalja ki magának, van akinek gyengébb a gyomra és meghajtja, nálunk soha nem volt semmi baj.
Sajnos már eladták a teheneket, így én is bolti tejet veszek, aminek semmi íze nincs.
A müanyag flakontól volt az íz.
Tejet eleve nem szabad(na) müanyag flakonban tartani, másrészt azásványvizes flakonok, egyszeri használatra készültek, ezért késöbb sok baktérium tud szaporodni bennük.
A házi tejet otthon azonnal fel kell forralni és kihülés után lehetöleg üvegben, ép zománcos vagy nemesacélból készült edényben kellene tárolni, akkor nem lesz mellékíze.
Emellett az sem kizárt, hogy annak a házitejnek eleve volt valami mellékíze, ami a forralás során felerösdik.
Nem tudod, milyen íze van az olvadt műanyagnak, szóval azt sem gondolom, hogy a tejnek ilyen íze lett volna.
Te most mindenáron le akarod húzni a valódi tejet, mert nem ismered.
De akkor is nyugodtan hidd el, hogy a jó testes, ízes tej az nem az, amit a boltban megveszel.
Mi is műanyag flakonban hordtuk, és soha nem éreztem műanyag ízt.
Annak tudod be, idegenkedsz a tejtől, pedig ez nem az, amire gondolsz.
Igénytelen max te vagy, én biztosan nem.
Nyersen eszel egy csomó mindent, amit a földből szednek fel, akkor azokat is csak megfőzve lenne szabad? Vagy a gyömölcsöket is csak levesben vagy megpárolva?
Azokban is lehet bármilyen baktérium, vagy állat által terjesztett betegség.
Semmivel sem rosszabb a nyers tej, mint a nyers zöldség.
Ostoba az, aki ezt nem látja be.
De forralhatos is, mert ha van benne, akkor valóban kiölöd belőle, viszont egyúttal kiölöd a hasznos vitaminokat és ásványi anyagok jó részét is.
Sok sikert.
Csináld úgy, ahogy neked jó.
De legyen már annyi eszed, hogy ha valaki nem úgy csinálja, ahogy te, akkor azt nem igénytelenezed le, mert ez nagyon korlátolt személyiségre vall.
Hagyjuk már ezt a zöldségmosást... mikor nagyüzemben úgy tömik tele növényvédőszerrel meg mindenféle kemikáliával, ahogy nem szégyellik, na akkor aztán sokat ér, hogy lemosod! A jó kis klóros vízzel.
Nagyon hiteles élelmiszermérnök!
Ja, meg 0%, hogy nem tudja, milyen íze van olvadt műanyagnak. Akkor ezek szerint már mindenki evett és mindenki tudja. Szánalmasak vagytok.
Vegyétek a felvizezett tejet, higyjétek azt, hogy annak van tej íze, ami meg még falun megmaradt normálisan, azt meg vegyszerezzétek és főzzetek ki belőle mindent, mert biztos életveszélyes. Igaz így ették/itták évszázadokig, és nem voltak betegek, pedig nem forralták fel, hanem odaadták a gyereknek, aki cserébe jó erős fizikumú lett és nem kapott el minden vackot hetente.
Most meg életveszélyesnek nevezzük? Pedig lehet egy kismama számára is igen hasznos, ha a kalciumot természetes forrásból pótolja és nem kapszulákkal.
De tömjük tele inkább terhesvitaminnal, mert a gyógyszeriparnak valamiből meg kell élnie, ezért hangoztassuk, hogy a természetes az méreg! Valódi tejen nevelkedő gyerekeknek nem tört el mindene, ha elestek, mert nem madárcsontúak voltak.
Most meg ilyen idiótaságot, komolyan, hogy "remélem nincs gyereked".
Ezek szerint neked meg van, és nem adsz neki ilyesmit, csak tablettákat meg vegyszerezett dolgokat, meg persze olvadt műanyagot. Istenem, mennyi idióta, és még azt hiszi, hogy ő az értelmes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!