Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyik tej márka nem tehéntej?

Melyik tej márka nem tehéntej?

Figyelt kérdés
2014. jún. 21. 14:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Rémlik hogy nálunk van valamilyen bio kecsketej, de szerintem kisebb üzemből, nem "márkás" úgymond. Amire csak annyi van írva hogy tej, az tehéntej.
2014. jún. 21. 15:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Márkát hirrtelen én sem tudok, de nézd meg a dobozt, és amin nem tehén, hanem kecske van, az kecsketej, amin meg tehén az tehéntej. Ha nincs rajta egyéb állat, csak felirat, hogy TEJ, az is tehéntej.
2014. jún. 21. 15:42
 3/9 anonim ***** válasza:
A szójatej, rizstej, kókusztej és társainak sincs semmi köze a valódi tejhez.
2014. jún. 21. 16:39
 4/9 A kérdező kommentje:
én ilyen tejporos és egyéb fehér kotyvalékokra gondoltam
2014. jún. 21. 16:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Állítólag nem is árulhatják "tej" néven a kotyvalékokat, és elkülönítve a valódi tej polcától is.Tehát nem szabad megtéveszteni a vásárlót. Tejital van, meg ízesített, dobozos valamik, én málnásat, meg karamellest vettem már,nem emlékszem a gyártóra.A tejjel való manipuláció során visszamarad valamilyen alkotórész - író, savó? - s azt ízesítik. Huh! Mit manipulálnak össze!?Jobb nem is tudni. Mi háztól vesszük a valódinak mondott tehéntejet, de kezdem azt hinni, az sem az, ahogy kijön a Riskából.
2014. jún. 21. 16:58
 6/9 A kérdező kommentje:
csak mert van 170 ért és 250 ért is "tej".
2014. jún. 21. 17:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Van 170 ft ért 1,5 %-os tej, az is tej, csak olyan kevés már benne a zsír, hogy nem érzed annak.

Van 250 Ft-ért is 2,8 % -os tej, az is tej, valamivel jobb zsír aránnyal.

Ezek mind tehéntejek!

Azért van 170 ft ért is tej, mert azok többsége nem magyar,hanem szlovák, lengyel stb...Tejfelesleggel rendelkező országokról beszélünk, akiknek megéri ennek a feleslegnek a levezetése képpen, más országok piacaira is betörni, és evvel kiszorítani a hazai tejet.

A reggeli italok sem tejek.

2014. jún. 21. 20:20
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja hogy reggeli ital. Itt mifelénk eléggé eltűntek, anyóséknál szoktam látni vidéken. De nem emlékszem sajnos milyen márka.
2014. jún. 21. 20:33
 9/9 anonim ***** válasza:

PusztaFriss reggeli ital talán a neve, Naszálytej gyártja. Van Sole-Mizo gyártmányú, sőt a legtöbb gyártó készít ilyet.

Én nem szeretem. Szerintem rettenetes ízük van.

2014. jún. 22. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!