Miért grízes a házi nyers tehén tej forralás után?
Figyelt kérdés
A forralóedény alján grízes, szemek tapadnak le, ez látszik, mikor átöntöm az edényből. Arra vagyok kíváncsi, hogy ez micsoda, mitől van és hogy természetes jelenség-e.2015. aug. 17. 11:52
1/5 anonim válasza:
micsoda - valami tejcucc... nem tudom
mitől van - nem tudom
természetes jelenség-e - szerintem igen
nyugodt lehetsz, nincs baja a tejnek
mi is "házi" tejet iszunk, és a fent említett dolog nálunk is van
2/5 anonim válasza:
Legforróbb az edény feneke, arra odatapad a koagulált kazein (tejfehérje), ha forralás alatt nincsen folyamatos keverésben a tej.
3/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. De akkor a bolti tejnél miért nincs ilyen jelenség?
2015. aug. 17. 14:08
4/5 anonim válasza:
Azért mert a bolti tej már hőkezelve és vizezve van.
5/5 Ügyet Lenke válasza:
a bolti tejet nem forralják, csak pasztőrizálják...forrald a tejet lehetőleg a régifajta klasszikus tejfazékban, duplafalú, és vizet lehet tölteni a két fala közé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!