Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha a répát megfőzzük (levesben...

Ha a répát megfőzzük (levesben) akkor mennyi vitamin megy ki belőle?

Figyelt kérdés
sokkal jobb ha nyersen esszük?

2015. jún. 8. 19:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Brit tudósok megállapították, hogy főzés során a sárgarépából a vitaminok 69.420%-a megy ki.
2015. jún. 8. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 schocko ***** válasza:
46%
...azóta viszont csináltak egy másik vizsgálatot, ahol 67,23%-a ment ki...szóval valahol félúton lehet az igazság...
2015. jún. 8. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
NYersen valamivel töb vitanim van benne, de fözve/párolva (nem szétfözve, hanem roppanosan) a maradék sokkal jobban felszívódik, így végeredményben az enyhét föttböl több jut a szervezetbe.
2015. jún. 8. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Én már több helyről is hallottam, hogy a sárgarépa azon kevesek közé tartozik, amelyik főve táplálóbb, mint nyersen, több vitaminhoz jutink belőle.
2015. jún. 8. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
4
2015. jún. 8. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Én is ezt olvastam, hogy a répa direkt jó főzve. Persze C-vitamin nem igazán marad benne, ez világos.

Nekem nehéz megennem a nyers répát, de a zöldségek zömét igyekszem nyersen fogyasztani, pont azért, mert úgy jobbak, több szempontból is. Viszont főzve, sütve sokkal könnyebb nagy mennyiséget bevinni. Elég nehéz elképzelni, hogy pl. másfél kiló káposztát megegyek nyersen... Oké, itt már lehet, hogy nem előnyös, hogy főzve ennyire sok megy (alapvetően kifejezetten szénhidrátszegény az étrendem, amit ez elront), bár pl. a kalciumbevitelemnek jót tesz...

2015. jún. 8. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

A hőre bomlók biztos...

Amúgy ha pl köretet csinálsz, akkor nem főzd, hanem párold a zöldséget. Ég és föld a különbség az ízekben. ÉS a beltartalomban is.

2015. jún. 9. 01:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
szóval a répa pont egy kivétel? :D
2015. jún. 9. 09:18
 9/11 anonim ***** válasza:
...és mivel a zöldségek vitamintartalma amúgy is kritikusan alacsony lett, főzés során gyakorlatilag kinullázod. Az MTA készített erről tanulmányt.
2015. jún. 11. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Mármint nem a répáról, hanem a zöldségek s gyümölcsök vitamintartalmának csökkenéséről a hatvanas évek óta.
2015. jún. 11. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!