Van a gyümölcsökben közös, allergiát kiváltó anyag vagy ez vitaminhiány?
Sziasztok!
Nemrég laktóz intoleranciát állapítottak meg nálam, ami azt jelenti, hogy nem tudom a laktózt megemészteni, legalábbis nehezen és max csak kis dózist. Korábban szinte minden estét/reggelt vagy gyümölcsjoghurttal, vagy csoki golyókkal tejben vagy tejfölöskenyérrel kezdtem/zártam. Ugye a diéta miatt számüztem ezeket, reggelire zabkását + banánt fogyasztok, estére pedig egy nagy tál gyümölcsöt. Mióta ezt csinálom, iszonyatos módon kiszáradt a kezem. Mintha -20 fokos tél lenne kb, véresre repedt, fáj ahogy kenem rá a krémet, amikor kezet mosok, stb. A szám széle is fáj, konkrétan gyümölcsevés közben/után, de nöként ezt Labello-val, rúzsokkal jól tudom korrigálni. Elöször azt hittem valami allergia, ezért egyik este pl csak banánt, következö nap csak kiwit és így tovább...ettem, de ugyanezek a tünetek megvoltak.
Vitaminhiány lenne? A börszárazságot és a száj-repedést leszámítva nincs bajom. Hajam rendben van, körmöm nö folyamatosan. Soha nem volt még ennyi eröm.
Valakinek van valami tippje? Tapasztalat? Kihez forduljak ezzel, ha nem múlik el?
PS: A salátát natúran, citromlé, méz, stb nélkül eszem; kézmosót, krémet nem váltottam az utóbbi idöben, napi 2 litert iszom.
Az alapján, amit eszel, kizárt a vitaminhiány.
Házi orvoshoz menj, ő majd ad beutalót.
Van egy ismerősöm, ő allergiás a paradicsomra, banánra, eperre, és még rengeteg dologra. Van közös dolog, illetve van kereszt allergia is.
A tüneteidet viszont még nagyon sok minden más is okozhatja.
Szerintem lehet A-vitamin hiánya, gyakorlatilag zsírmentesen táplálkozol, az A-vitamin zsírban oldódó, ráadásul a gyümölcsökben viszonylag kevés van, pont a tejtermékek, ill. tojássárgája, máj, halmájolaj, zöldségek tartalmaznak viszonylag sokat. Van tablettában, injekcióban is, de a hasznosulásához fontos a megfelelő zsír- és fehérjebevitel.
Látásoddal nincs gond? Homályos látás, kötőhártya kiszáradása?
Erre nem is gondoltam! :O
Szemüveges vagyok alapbetöen, de mostanság romlott.
Könnycsatorna szükület miatt még túl nedves is a szemem! :D
Akkor egy multivitaminnal megoldhatnám a dolgot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!