Mit lehet enni gyümölcs, zöldség, húson kívül amiben nincs mindenféle adalék anyag?
ha fóbiáid vannak, akkor kezeltesd magad...
zöldség/gyümölcs ill húsból kb. 10000 féle kaját meg lehet főzni..gondolom, ha minden 10ezredik napon ugyanazt eszed, az nem probléma...
Azért nem kell minden adalékanyagot egy kalap alá venni. Tipikus példa a citromsav, ami ugyan adalékanyag, E-száma is van, mégsem veszélyes.
Egyébként a zöldségekben és a gyümölcsökben is rengeteg olyan anyag lehet, ami nem kimondottan egészséges. Csak arról nem is tudsz. Nem tudod, mivel permetezték, milyen tápoldatot kapott, a héját leszedés után mivel kezelték. Hús esetén szintén fogalma sincs az embernek, mit evett az állat, márpedig az kiválik a húsában. Régi parasztasszonyok trükkje a sárgarépa, amitől szép színű lesz a tojássárgája, manapság meg a nagyüzemben a növekedési hormonok, amitől hamarabb elérik a vágósúlyt az állatok. Szóval azért ezeknél sem szabad teljesen nyugodtnak lenni.
Persze ettől még törekedni kell az adalékanyagok minimalizálására. Erre egyszerűen az a módszer alkalmazható, hogy ha kitalálod, hogy egy adott terméket fogyasztanál, akkor végignézed a választékot és azt veszed meg, ami a legkevesebb káros adalékanyagot tartalmazza. Persze itt főleg alapélelmiszerekkel kell számolni, tehát a gyümölcsjoghurt például tuti esélytelen (ellenben a natúr joghurt plusz lekvár kombináció tökéletes, ráadásul olcsó helyettesítő). Natúr joghurtot viszont találsz adalékanyagok nélkül.
nos elmentem a bioboltba:) hasznos tanács köszönöm szépen. egy chips áráért például találtam kölesgolyót,nagyon finom,káros anyagtól mentes.vissza fogok még járni.
egyébként igen tudom hogy a citromsav például nem káros.de mivel tízezer féle adalékanyag létezik kb, ezek nagyrésze veszélyes hosszútávon.és sajnos nem citromsavat tesznek a legtöbb dologba.hanem nátrium és kálium alapanyagú mérgeket és olyan dolgokat amiről az átlagember név alapján nem tudná megmondani mi fán terem.
Ha azokra hallgatsz, akik szerint minden rákot okoz, akkor NE egyél semmit. Fele hazugság annak, amiről azt állítják, hogy rákot okoz. Viszont ha nem eszel mindent vegyesen, akkor valamilyen hiánybetegségben fogsz meghalni 40-50 évesen.
Ha a gyümölcsöt sokáig áztatod a vízben, akkor abban nem marad semmi vitamin. Nem ok nélkül írják, hogy a zöldségeket
párold inkább és ne főzd. Friss húst pedig, ha megmosod, vízben áztatod, nem enged levet. Amelyik levet enged, az már nem friss.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!