Hol lehet beszerezni, génmanipuláció mentes régi magokat, amik évről évre meghozzák a termést és egészségtudatosak 100%-ig? ( tönkölybúza, paprika, paradicsom stb stb stb )
Minden mag olyan. De a GMO-stól sem lenne semmi bajod, csak a butaságon az sem segít.
Nézzd meg ezt, hátha segít.
" De a GMO-stól sem lenne semmi bajod, csak a butaságon az sem segít."
Ezzel NEM az a gond, hogy ettöl lenne bajod, hanem az, hogy beléjül van kódolva, hogy nem hoznak csíraképes magot, tehát MINDIG újra venned kell, ha nem adnak magot, nincs termés.
Szerintem sehol nem kapsz olyan magot és semmi növényi eredetű élelmiszert, amelynek tudata lenne. Hogy ráadásul "egészségtudatos"?
Az állatok is inkább ösztönösen eszik azt a kaját, ami nekik jó, ami nekik megfelelő, (ami a génjeikben van) és nem tudatosan táplálkoznak.
És e tekintetben sajnos a legtöbb esetben még az emberek között sem találsz tudatosan gondolkodót, táplálkozót.
Akkor mit akarsz egy növényi eredetű magtól?
3-as vagyok!
Szóval értem én, hogy mit kérdezel, de ez az "egészségtudatos" növényi mag, nálam kiverte a biztosítékot!!!!
Sehol nincs már meg a régi, eredeti, természetes élőhelyén termett növény, amely az emberi táplálkozás részévé vált, szóval az eredeti formájában már nem fogod megtalálni.
Az elmúlt kb. 100 év alatt mindent kereszteztünk, meg kinemesítettünk, meg ilyen csíráztatás, meg olyan biológiai-kémiai-egyéb ki tudja még milyen eljárásoknak vetették alá, szóval nincs már a régi, tiszta, eredeti sehol!
Talán Grönlandon van az a raktár, ahol a lehető legtöbb földi élőlény dns mintája tárolva van. Vannak gabonák, kultúrnövények, és ezeknek a magjait tárolják, mert úgy a legegyszerűbb.
Valószínűleg vannak köztük eredeti génmódosítástól mentes fajták.
Már csak egy ütőképes félkatonai szervezet kell, hogy kirabolhasd ezt a raktárat, mert eladni biztos nem fognak neked belőle semmit.
"Ezzel NEM az a gond, hogy ettöl lenne bajod, hanem az, hogy beléjül van kódolva, hogy nem hoznak csíraképes magot, tehát MINDIG újra venned kell, ha nem adnak magot, nincs termés."
-Ez már egy jó ideje, amióta a hibrid magok bejöttek a köztermesztésbe, így van. Senki nem morzsol a góréból kukoricát és veti el, a zöldségnövény termesztők is új magokat vesznek általában, csak nagyon kevés növénynek lehet/szokták/érdemes a termett magját elvetni...egyszerűen nem gazdaságos...
Azt hiszem a megoldást megtaláltam:
Ez egy génbank linkje. Még nem beszéltem velük, hogy ingyenes vagy pénzbe kerül, de ajánlom mindenkinek aki egészségesen akar élni és köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!