Penész van a sajton, kidobjam? Levágjam róla, és megegyem?
Igen, vágd le róla, a többit megeheted.
Egyébként vannak direkt penészes sajtok, azt penésszel együtt illik megenni.
Megenni megeheted, de jobb ha tudod, hogy attól, hogy levágod róla azt a bizonyos részt, attól még megeszed a penészt, hiszen ez egy fonalas gomba... A különbség a romlást okozó penész és a nemespenész között, hogy az utóbbi nem termel mikotoxinokat.
Látható bajod nem lesz, de nem árt utána olvasgatnod, hogy mit okoz majd ez később
Ne dobassátok már ki vele! Olvassatok már egy picit, hogy a kemény sajtokat nem kell kidobni egy kis penész miatt! Elég a penészt 2-2,5 centire kivágni. A kés ne érjen a penészes részhez, és ha jó az illata a sajtnak, akkor nyugodtan megeheted. Ha marad belőle, akkor csomagold másik folpackba, hogy ne fertőzd vissza.
Vannak olyan élelmiszerek, amiket tényleg ki kell dobni, de a kemény sajtok nem ilyenek. Kenyeret, péksütiket, lekvárt, főtt- és sült húsokat ki kell dobni, sózott, füstölt sonkáról is elég ledörzsölni.
A cikk alján van egy táblázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!