Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen nasikat vigyek 12-14...

Milyen nasikat vigyek 12-14 órás utakra?

Figyelt kérdés
Gépkocsivezető vagyok, főtt ételt otthon eszem, de szükségem lenne olyan ételekre, amit akár vezetés közben is tudok enni, de nem egészségtelen. Eddig kakaóscsigát, fornettis pogácsát, baconos péksütiket, és ilyeneket ettem, de ezek nagyon egészségtelenek, és már kezdem is unni. Miket és mennyit ehetnék, ami ellát energiával erre az időre, de egészséges, és az emésztésemre sincs rossz hatással, nem terheli le a gyomrom, és vezetés közben is csipegethetném?

2019. máj. 23. 08:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
61%

Ne nasikat vigyél és ne csipegess vezetés közben.

Egészségtelen, veszélyes és szabálytalan is.

12 órát tilos egyben levezetni, a pihenőidőkben pedig bőven kényelmesen meg tudsz enni pár szendvicset, salátát, gyümölcsöt vagy bármilyen épkézláb ételt.

2019. máj. 23. 08:17
 2/14 A kérdező kommentje:
Nincs kötelező pihenő, mert 3,5 tonna alatti áruszállítót vezetek. Alkalmanként van csak nem tervezett várakozás.
2019. máj. 23. 08:37
 3/14 anonim ***** válasza:
43%
Akkor legyen.
2019. máj. 23. 08:40
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Szendvicseket készítenék. Én azzal jól lakom és lehet bele tenni normális sonkát, sajtot. Azok nem is egészségtelenek.

Ezen kívül megpucolnék, feldarabolnék gyümölcsöket egy dobozba. Az lehet a nasi. De ennék néha kekszet, müzliszeletet is.

Ha meg tudsz állni, akkor lehet még olyat is, hogy egy dobozba teszel túrót és mindenfélét hozzáadsz, amit szeretnél. Én gyümölcsökkel és magokkal szeretem. De ezt vezetés közben nem igazán lehet enni, csak ha megállsz.

2019. máj. 23. 09:25
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt jó lenne tudni, hogy milyen idő van a kocsiban és lehet - e nálad hűtőtàska.

Házilag lehet csinálni pl zabkekszet, gyümölcsös, rostos muffinokat, házi müzliszeletet.

+ tortilla lapba zöldség, hús, öntet, sajt.

Esetleg házi pizza felszeletelve, becsomagolva.

Gyümölcsök felvàgva, dobozba téve (nyilván nem banán, hanem olyan, ami több órát is elvan, bogyós gyümölcsök, mangó, ananász stb).

Hamburgert is tudsz otthon összepakolni és becsomagolni. Sok zöldséggel. Vagy szendvicsek jól megpakolva.

Ezek szerintem egy kisebb hűtőtàskàban kibìrjàk a napot. De ha van klíma, akkor anélkül is.

Viszont menetközben szerintem ne nagyon erőltesd ha lehet, elég sok baleset van a pár másodperces félrenézések miatt.

Én a protein szeleteket is eszegetem néha, pl a dmben van sajatmarkas, cukormentes potom pénzért (a nagy márkákhoz képest)

2019. máj. 23. 09:36
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
5: Minden gyümölcs elvan több órát is. Citromos vízbe kell áztatni kicsit és akkor nem barnulnak meg, hanem szép marad a banán is, alma, körte is.
2019. máj. 23. 09:49
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a remek ötleteket! Ezekből már tudok válogatni.

Van klíma, úgyhogy majdnem bármi eláll.

Ma már sokan végig fészbukozzák az utat, írkálnak, néha felnéznek, szerintem az evés kevésbé veszélyes.

2019. máj. 23. 09:51
 8/14 anonim ***** válasza:
55%
Tehát azért mert más felelőtlen te is lehetsz az..
2019. máj. 23. 09:53
 9/14 anonim ***** válasza:
83%

"Ma már sokan végig fészbukozzák az utat, írkálnak, néha felnéznek, szerintem az evés kevésbé veszélyes."

Ez a megjegyzés elég jól jellemzi a profi magyar sofőrök színvonalát.

2019. máj. 23. 10:03
 10/14 A kérdező kommentje:

Szó sincs erről, de nyilván tudok kivenni egy dobozból falatokat a mellettem lévő ülésről, és a számhoz is tudom venni, vagy egy kisebb szendvicset is megtudok enni úgy, hogy közben az utat nézem. Sok-sok éve eszem és iszom út közben.

Ezt a fészbukozást csak megemlítettem, mert félek olyanok mellett, akik jobb kezüket a könyöktámaszra teszik, kezükben a telefon, és egész nap így üziznek, kommentelnek, állapotot osztanak meg. Természetesen a telefont úgy kell tartani, hogy szemből ne látszon. És akkor az autópályán 10 másodpercenként felpillantanak az útra 140-es tempónál. Ehhez képest az semmi, hogy én pár perc alatt elrágcsálok 20 deka tepertős pogácsát, és iszom rá egy deci ásványvizet.

Én nem telefonozok, beszélni is csak headset-tel szoktam.

De nagyon eltérünk a tárgytól!

2019. máj. 23. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!