Miből készül a krumplipüré?
Lehet, hogy instant, bolti püré volt?
Normál esetben főtt burgonyát összetörünk. Pici vajat teszünk rá és egy kevés tejjel folyékonyabb állagot érünk el. Sózzuk és van aki szerencsendióval fűszerezi. Ez a hagyományos krumplipüré.
Milyen volt a színe?
Életemben nem hallottam borsófőzelékkel enni a krumplipúrét, de ahány ház, annyi fosás.
A krumplipüré az a fogatlanoknak kell, betudják cuppogtatni.
Nekem borzasztó gusztustalan amikor tejet , lisztet adnak hozzá és lesz belőle egy ízetlen trutymó.
Szerintem kibacásból csinálhatták. Nem is értem ezt a párosítást. Ki eszik ilyet??
Amúgy valóban csak tört burgonya lenne, de menzán általában porból készül.
A krumplipüré alapesetben sós vízben fött krumpli összetörve és tejjel, vajjal (esetleg tejföllel) megfelelö állagúra keverve. (Az egyik elözönek üzenem, semmiféle liszt nincs benne, ilyen buaságot nem tudom, honnan szed) Az állaga elvileg a szilárd és a félfolyós közt kellene, hogy legyen.
De létezik a krumplipürépor is, ebböl is szoktak "pürét" csinálni, de ennek sem az íze, sem az állaga nem hasonlít egy igazira.
De amit nem írt a kérdezö, hogy hol evett ilyet, másrészt azt sem, hogy milyen szine volt. (Mellesleg a szín nem feltétlen jelent semmit, az a krumpli fajtájától függöen igencsak változó) lehet)
Én imádom, de ez köret, tehát fura főzelék mellé...
Alapból fött lrumpli összetörve, tejjel felöntve és egy kis vaj bele meg só ugye. Én anyutól tanultam még teszünk bele egy kis sajtot és tojássárgáját, jobb az íze és krémesebb (étteremben tanulta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!