A löncshús / "gyíkhús" valóban gyíkból készül, vagy miért ez a beceneve?
Ja, ezért üzemeltetnek titokba gyíkfarmokat meg gyíkvágóhidat, hogy titokban gyíkhúsból csinálhassanak konzerv löncshúst amit sertésként adnak el.
egyéb retard kérdés mára?
a gyíknak kb a farkát lehetne enni amin van hús, de azt feldolgozni sokkal nagyobb pénz lenne mint bármi mást
én soha nem hallottam még ezt a becenevet egyébként
még ha azt mondod, hogy ló hús, vagy beleraknak mindenféle dögöt még azt mondom jól van... de ezt a gyík husos izét honnan szoptad ki én nem tudom
A "gyíkhús" katona-szleng :) mint amikor az acélsisakot rohambilinek hívják :D
Hogy mi van benne? Vágóhídi hulladék. Sertésdarálék, sertéshúspép, sertésbőrke, zsírtalanított kötőszövet...ilyesmik. A gyomrom felfordult, amikor olvastam. Inkább elmentem a Börger Kingbe.
Igen, szleng kifejezés. Azért hívják így, mert állítólag minden hülyeséget beleraknak: kígyót-békát-gyíkot. Persze átvitt értelemben. Igazából sertésből készül.
Amúgy a jó minőségű löncshús nem annyira egészségtelen, mint azt állítják róla. Illetve nem a sertésrészek jelentik a gondot, hanem a sok adalék, tartósítószer, bizbasz.
#2-es, ezt rosszul tudod, mármint igen, a farkát dolgozzák fel, de egyáltalán nem nagy lóvé, pont hogy költséghatékony, mert nem kell miatta megölni az állatot!
Általában yukatáni karmantyús gyíkot szoktak tartani, mert annak aránylag gyorsan, kb 3 hét alatt teljes méretűre visszanő a farka.
Hatalmas gyíkfarmok vannak, ahol 21 karámra el vannak osztva a "farokgyíkok" .
(ezeket a farkuk miatt tenyésztik, vannak külön tenyészgyíkok, azokat az utánpótlás miatt tartják)
Na szóval egy tök nyugis helyen vannak, és minden nap, teljesen váratlanul, eltérő időben, az egyik karámban lévő gyíkokat irgalmatlanul megijesztik.
Hatalmas projektorokon mutogatnak nekik a jurassic worldból mutáns dínókat, meg lendvai ildikós képeket, meg steinerkristófos videókat, amitől úgy beszarnak, hogy leesik a farkuk.
Aztán másnap mennek a másik karámhoz, és ott gyűjtik be a farkakat. Mire a 21 karám végére érnek, az elsőnek már megnő a farka, és kezdik elölről a folyamatot.
Egyébként nem szokták kicsontozni a farkakat, mint ahogy a szardíniát se filézik ki. Olyan pácba rakják, hogy ledarálás után simán puhává érik benne a csont. Úgyhogy nem nehéz feldolgozni, gyakorlatilag megmossák, ledarálják, és kész.
Jártál már a természetben?
Ha gyík van a közeledben, azért rohan el, mert nem akar a konzervbe kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!