A nyers bab valóban mérgező?
Gyorsfagyasztott babot forrásban lévő vízben engedtem ki kb 8-10 percig, viszont még eléggé kemény maradt, ennek ellenére én viszonylag sokat megettem belőle.
Most olvastam, hogy a nyers bab viszont súlyosan mérgező, akár halálos is lehet. Valóban így van ez?
Igen, valóban az. Úgy tudom, régen bizonyos helyeken voltak is mérgezések abból, hogy sokáig főzték mindössze 80 fokon, mert az nem elég neki... De hogy nyersen mérgező, az viszonylag ismert tény, igen.
A zöldbab más, azt van, aki eszi nyersen, de a szárazbab mérgező úgy.
1. A nyers zöldbab nagyobb mennyiségeben mergezö.
2. A leforrázott, megfözött vagy besózott bab nem, mert ezek az eljárások lebontják a mérget.
3. A kemény bab meg a nyers bab nem ugyanaz, a höhatás elég ahhoz, hogy megszünjön ez a veszély.
4. Ugyan nem a kérdésedre válasz, de a teljesség kedvéért, az érett bab - maga a szem - nem ártalmas, csak a még éretlen, zöld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!