A löncshús / "gyíkhús" valóban gyíkból készül, vagy miért ez a beceneve?
Köszi a válaszokat! Viszont nem értem, hogy miért kell ilyen lekezelőnek lenni néhány embernek, pl. elsőnek...
Nekem apukám kiskoromban így hívta.
Már sok-sok éve nem láttam ilyen konzervet, így nem voltam benne biztos, hogy esetleg nem e tényleg gyíkhús.
De amint látod, eleve idézőjelbe tettem és azt is megkérdeztem, hogy miért ez a beceneve.
Végülis kenguru steaket is lehet venni, mostmár szinte bárhol. Aldiban, meg hasonló nagyvállalatoknál.
De internetről rendelve elég népszerű a fiatalok körében a különböző rovarok, ízeltlábúak, pl. csótány, szarvasbogár, skorpió snackként való fogyasztása is.
Akkor miért ne létezhetne éppen gyíkhús konzerv, akár inport árúként? Főleg ha az esetleg még gazdaságos is... Végülis a 70-es, 80-as évek terméke.
Tényleg olyan retardált elképzelés?
"elég népszerű a fiatalok körében a különböző rovarok"
Nem mondod komolyan... A rovarevés a hadtáphoz tartozik, azokra az (eljövendő) időkre készülődve, amikor már nem lesz - löncs-gyík-csirke- stb
meg semmi...
A hozzászólásokból látszik ki nem volt katona!
kínai löncshús -> szovjet határőr konzerv
különleges vagdalthús -> gyíkhús
disznó vagy marhamájkrém -> csigapaszta
szárnyas májkrém -> gyerekfos
Jó étvágyat!
A kínai löncshús ritkán volt, mert nagy dobozos volt és több személy kapott egyet (ez különben finom volt!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!