Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A löncshús / "gyíkhús" valóban...

A löncshús / "gyíkhús" valóban gyíkból készül, vagy miért ez a beceneve?

Figyelt kérdés

2018. aug. 27. 15:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%
Mivel nem voltam katona, így ezt a szlenget nem ismerem. A mostani konzerves löncshúst már meg sem veszem, mert tényleg nagyon rossz íze van. Viszont régen lehetett kapni olyan löncshúst, ami az üzletben egy nagy fémtömbben volt, abból szeletelték. Az nagyon finom volt. Mondjuk tényleg nem akarom tudni, miket tettek bele még utólag sem, de az FINOM volt. Emlékszik még rá valaki rajtam kívül?
2018. aug. 27. 17:57
 12/18 anonim ***** válasza:
7%
8-as és 9-esnél a pont :-)
2018. aug. 27. 18:05
 13/18 anonim ***** válasza:
33%
A teszkós szárnyasmájkrémben pedig van szamárín. Rá van írva.
2018. aug. 27. 18:22
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Viszont nem értem, hogy miért kell ilyen lekezelőnek lenni néhány embernek, pl. elsőnek...

Nekem apukám kiskoromban így hívta.

Már sok-sok éve nem láttam ilyen konzervet, így nem voltam benne biztos, hogy esetleg nem e tényleg gyíkhús.

De amint látod, eleve idézőjelbe tettem és azt is megkérdeztem, hogy miért ez a beceneve.

Végülis kenguru steaket is lehet venni, mostmár szinte bárhol. Aldiban, meg hasonló nagyvállalatoknál.

De internetről rendelve elég népszerű a fiatalok körében a különböző rovarok, ízeltlábúak, pl. csótány, szarvasbogár, skorpió snackként való fogyasztása is.

Akkor miért ne létezhetne éppen gyíkhús konzerv, akár inport árúként? Főleg ha az esetleg még gazdaságos is... Végülis a 70-es, 80-as évek terméke.

Tényleg olyan retardált elképzelés?

2018. aug. 27. 21:30
 15/18 anonim ***** válasza:
52%
Bocsi kérdező, de igen, eléggé... Totál nem lenne gazdaságos, és Magyarországon tudomásom szerint minden hüllő- és kétéltűfaj védett. Szóval elég bizarr gondolat a védett állat konzerv.
2018. aug. 27. 22:25
 16/18 anonim ***** válasza:
54%

"elég népszerű a fiatalok körében a különböző rovarok"

Nem mondod komolyan... A rovarevés a hadtáphoz tartozik, azokra az (eljövendő) időkre készülődve, amikor már nem lesz - löncs-gyík-csirke- stb

meg semmi...

2018. aug. 28. 07:39
 17/18 anonim ***** válasza:
71%
Vietnámban megeszik a szöcskét meg az egeret is.
2018. aug. 28. 15:22
 18/18 anonim ***** válasza:

A hozzászólásokból látszik ki nem volt katona!

kínai löncshús -> szovjet határőr konzerv

különleges vagdalthús -> gyíkhús

disznó vagy marhamájkrém -> csigapaszta

szárnyas májkrém -> gyerekfos

Jó étvágyat!

A kínai löncshús ritkán volt, mert nagy dobozos volt és több személy kapott egyet (ez különben finom volt!).

2023. márc. 15. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!