Valóban jó táplálék a cukorbetegeknek a köles? Biztos?
Én nagyon póruljártam a kölessel.
Köleskását csináltam /minden ízesítés nélkül/ és gyanútlanul megettem egy kistányérnyit. Cukorbeteg vagyok, 7-8 közt van a cukrom. Miután megettem a köleskását kb. 1 óra múltán furcsán kezdtem magam érezni. Megmértem a cukrom és megijedtem, mert 16 volt. Féltem, hogy bekómálok, de kb. 2 óra múlva visszament 7-re.
Gyorsan utánanéztem és meglepődve tapasztaltam, hogy a kölesnek is magas a glikémiás indexe /71/. Viszont nem értem miért javasolják cukrosoknak is?
Mindegy én soha többé nem eszem kölest!!!!
Bekómálni akkor lehet, ha nagyon alacsony.
1-es típusú vagy 2-es típusú vagy?
1-esnél jobban oda kell figyelni és ott ugye az inzulint is össze kell igazítani a táplálkozással.
2-esnél sokan bármit ehetnek, persze mértékkel.
7: Én ebben nem látok olyat, hogy cukorbetegeknek ajánlják.
Egyébként mástól nem szokott felmenni a cukrod? Mert elvileg, aki cukorbeteg, annak minden étkezés után felmegy és utána visszaáll. Pont azért, mert cukorbetegek. Mert aki nem cukorbeteg, annak nem megy így fel.
Kalóriatáblázatot nézz, ne egyél olyan élelmiszereket, amelyekben sok - és gyorsan felszívódó - szénhidrát van.
Köles is ilyen (előző válaszban írtam), fehér kenyér, rizs, krumpli, tészták...
Az idézett szöveg 6-ik bekezdésének utolsó mondatában ajánlják a cukorbetegeknek.
Különben eddig semmi kajától /javasolt diétás kajától/nem ugrott fel ennyire a cukrom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!